Volvo Trucks testează camioane 100% electrice în condiții reale de șantier

Volvo Trucks testează camioane 100% electrice în condiții reale de șantier
Volvo Trucks și Swerock au început testele în condiții reale de operare cu două camioane electrice dedicate sectorului de construcții.

Volvo Trucks a livrat două camioane 100% electrice companiei Swerock, pentru a răspunde cerințelor tot mai mari pentru reducerea zgomotului și emisiilor – în special în zone urbane sensibile.

Volvo Trucks testează camioane 100% electrice în condiții reale de șantier

Testele de teren și colaborarea cu clienții sunt foarte importante în procesul de dezvoltare a unor noi produse, iar Volvo Trucks știe asta.

De aceea, în octombrie, producătorul suedez de camioane a început testele în condiții reale de șantier cu un Volvo FM electric echipat cu mixer de beton, care va face livrări către clienții Swerock din zone urbane, și unui Volvo FMX electric cu cârlig hidraulic, va fi utilizat în principal în proiecte mai mari de infrastructură și în construcții urbane.

În cadrul acestui program pilot va evaluat modul în care cele două camioane 100% electrice pot fi folosite pentru a crește eficiența și a reduce impactul asupra mediului.

VEZI ȘI: MAN va dezvolta soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2

În afară de analiza performanței, testele vizează ecosistemul general al electromobilității, pentru a sprijini identificarea unor oportunități de alimentare în linie cu cerințele de productivitate.

Camioane electrice Volvo Trucks pentru construcții testate în condiții reale de operare

Beneficiile vehiculelor electrice pentru mediile urbane vor fi măsurate în termenii unui transport mai silențios, ai siguranței pe șantier și ai confortului pentru șofer.

Testarea celor două camioane electrice în condiții reale de operare oferă oportunitatea de a evalua modul în care vor fi utilizare și de a sublinia potențialele îmbunătățiri necesare înainte de a fi posibilă o adaptare la scară mai largă.

Follow #infotrucker