Volvo Trucks trece la un nou nivel de performanță

Lanțul cinematic unic al celor de la Volvo Trucks este de acum mai eficient ca niciodată cu ajutorul celei mai noi generații de motoare Euro VI și a transmisiei integrate inteligente Volvo I-Shift.
Conform lui Claes Nilsson, președinte și CEO al Volvo Trucks, prin combinarea ușurinței în condus cu eficiența consumului de carburant compania suedeză a obținut un rezultat mai important decât dacă s-ar fi concentrat separat pe fiecare arie în parte.
Volvo Trucks s-a decis încă de timpuriu să meargă în această direcție pentru a reuși în ambele arii. De aceea, producătorul suedez este la comanda întregului său proces de dezvoltare și producție a sistemului de propulsie.
În acest fel, Volvo Trucks asigură o integrare și comunicare optimă între motor și transmisie, precum și un fine-tune în mod continuu atât hardware cât și software pentru a obține cel mai bun echilibru între a fi ușor de condus și un consum redus de combustibil.
Lanțul cinematic integrat este format dintr-un motor Euro VI îmbunătățit și transmisia unică Volvo I-Shift. Motorul este exemplu perfect a modului cum mai multe progrese mici împreună pot avea ca rezultat o mare îmbunătățire.
Cele mai importante două actualizări sunt raportul de compresie crescut al motorului D13 de 420 și 460 CP și un nou turbocompresor optimizat pe versiunile de 500 și 540 CP ale aceluiași motor.
Cantitatea de combustibil economisită cu ajutorul îmbunătățirilor recente depinde de specificațiile tehnice ale autocamionului și de domeniul de activitate.
Pentru un Volvo FH folosit la transportul de cursă lungă, consumul de combustibil poate fi redus cu până la 3%. Pentru transporturi grele, cum ar fi transportul forestier, economia de combustibil poate fi mai mare dacă motorul este combinat cu sistemul de transmisie I-Shift cu trepte de forță recent lansat de Volvo Trucks și cu sistemul de ridicare a punții în tandem, unica punte spate motoare liftabilă.
Alți factori importanți care contribuie la un consum de combustibil redus sunt îmbunătățirile aerodinamice aduse cabinei. Rezistența la înaintare a aerului crește în mod disproporționat în raport cu viteza. De exemplu, prin dublarea vitezei, forțele aerodinamice cresc cu un factor de patru, având o influență principală asupra consumului de combustibil pentru camioane.
VEZI ȘI: Se apropie „furtuna” pentru producătorii de camioane?
În scopul de a crea fluxul de aer mai lin, Volvo Trucks a umblat la spoiler barei față, la deflectoarele de aer, protecțiile și aparătorile de noroi precum și la scobitura roților. În combinație, toate aceste detalii mici contribuie la un mai mare beneficiu pentru clienți.
La IAA Hanovra, Volvo Trucks se va prezenta cu o ediție specială denumită Performance ce va avea multiple îmbunătățiri.
Îmbunătățirile aduse motorului D13 Euro VI
– sistem de injecție common rail pentru toată plaja de puteri
– compresie îmbunătățită a motorului D13 de 420 CP respectiv 460 CP
– Un nou sistem turbo optimizat pentru motorul D13 de 500 CP respectiv 540 CP
– frecare internă redusă datorită noilor pistoane și a noului sistem de etanşare pentru arborele cotit
– software și unitatea de comandă a motorului actualizate;
– greutate redusă a motorului.
Sistemul I-Shift este disponibil în trei versiuni
Sistemul I-Shift de la Volvo Trucks este un sistem inteligent de transmisie automată, care selectează treapta corectă, cu coordonare precisă. Pe lângă versiunea standard a transmisiei I-Shift, care este disponibilă în mai multe variante pentru aplicații de transport diferite, este disponibil sistemul I-Shift Dual Clutch și I-Shift cu trepte de forță. I-Shift Dual Clutch este o transmisie cu ambreiaj dublu, care asigură schimbarea lină a treptelor de viteză.
Cuplul se menține între schimbările de viteză, motiv pentru care sistemul I-Shift Dual Clutch este perfect pentru activitățile de transport care necesită un nivel crescut de performanță, viteză medie ridicată și schimbarea frecventă a treptelor de viteză. Transmisia I-Shift cu trepte de forță a fost dezvoltată pentru transporturile grele, efectuate în condiții dificile, putând gestiona pornirea de pe loc cu o sarcină în combinație de până la 325 de tone. Treptele de forță permit condusul la viteze extrem de mici.
Îmbunătățirile aerodinamice
– Spoilerul de sub bara de protecție frontală este special conceput pentru a asigura distribuția optimă a aerului sub autovehicul și în jurul acestuia.
– Deflectoarele de aer au fost adaptate pentru a genera un flux de aer optimizat între autotractor și remorcă.
– Protecțiile și apărătoarele de noroi au fost concepute pentru a-și păstra rolul și a reduce totodată rezistența la înaintare.
– Pasajele roților au fost sigilate pentru a optimiza dinamica aerului între roți și apărătoare.
Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU.
Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube