GreenZone

Volvo va construi un hub de mobilitate cu zero emisii la fabrica din Gent

Volvo Group Belgia, în colaborare cu Air Products și Milence, și-a anunțat intenția de a dezvolta un hub de mobilitate cu zero emisii la fabrica sa din Gent.

Obiectivul Volvo Group este ca 35% dintre produsele vândute în 2035 să fie electrice, iar compania să aibă emisii nete zero până în 2040. Locația din Gent contribuie la acest obiectiv cu construcția de camioane electrice grele, fabrica de baterii și, în curând, cu fabrica de module de baterii.

Viitorul hub de mobilitate cu zero emisii al Volvo Group din Gent se vrea un răspuns la cererea sectorului de transport pentru infrastructură de carburanți alternativi. El va fi construit în colaborare cu Milence (joint venture pentru stații de încărcare între Daimler Truck, TRATON GROUP și Volvo Group) și Air Products, lider mondial în tehnologia hidrogenului.

Startul lucrărilor este programat pentru finalul anului 2024. În primă fază vor fi instalate 7 stații de încărcare, administrate de Milence, care vor fi deschise în 2025. Air Products plănuiește să construiască o stație de alimentare cu hidrogen de mari dimensiuni, cu stocare de hidrogen lichid, care va fi pusă în operare în 2026.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

Fabrica Volvo Group din Gent este neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 din 2007, utilizând doar energie regenerabilă. Noul hub de mobilitate va fi localizat în spatele ieșirii Schansakker (R4), fiind accesibil public pentru camioanele grele.

”Cu noul hub de mobilitate, facem un nou pas spre transformarea sustenabilă a fabricii noastre. Grație combinației dintre încărcarea electrică și realimentarea cu hidrogen, contribuim la un viitor mai verde pentru sectorul de transport”, a declarat Koen Leemans, VP Volvo Trucks Ghent.

Din aceeași categorie...

Back to top button