Tehnologie

Volvo va testa camioane autonome în Texas

Volvo Autonomous Solutions se extinde în America de Nord și a început să pregătească teste cu camioane autonome în Texas, în operațiuni hub-to-hub.

Volvo Autonomous Solutions (V.A.S.) a deschis un birou în Fort Worth (Texas), care va conduce activitățile de stabilire a primelor coridoare de marfă pentru camioane autonome, de la Dallas Forth Worth la El Paso și de la Dallas la Houston.

Pentru a pregăti lansarea comercială, V.A.S. a început și să transporte marfă cu camioane cu șoferi pentru clienți cheie precum DHL și Uber Freight, pentru a testa anumite aspecte ale soluțiilor de transport și pentru a stabili proceduri pentru operațiuni sigure și de încredere.

”La Volvo Autonomous Solutions credem că drumul spre transportul autonom trebuie să elimine complicațiile legate de proprietatea camioanelor și operațiunile pentru clienți. De aceea am luat decizia de a fi unica interfață cu clienții noștri și de a deține 100% elementele necesare pentru transportul comercial autonom. Cu deschiderea biroului din Texas și începerea activităților comerciale, construim fundația pentru o soluție de transport ce va schimba modul în care transportăm bunurile pe autostrăzi”, a declarat Nils Jaeger, președintele Volvo Autonomous Solutions.

VEZI ȘI: Volvo Trucks va lansa în 2024 noua cabină Aero, mai lungă

Volvo Autonomous Solutions face parte din Volvo Group și își propune să ofere soluții de transport autonom pe baza principiului Transport as a Service (TaaS). Soluțiile oferite de V.A.S. includ hardware, software și serviciile necesare pentru operațiunile cu camioane autonome. Inițial, camioanele autonome vor opera doar pe autostradă, între centre logistice, la orice oră din zi și din noapte. Camioanele cu șoferi vor fi folosite doar pentru a completa operațiunile locale.

Pentru a accelera dezvoltarea și adoptarea soluțiilor de transport autonom, V.A.S. a stabilit parteneriate cu clienți cheie precum DHL și Uber Freight. V.A.S. a format de asemenea un parteneriat cu Aurora, urmând a integra soluția de condus autonom Aurora Driver pe camioanele Volvo pentru distanțe lungi.

Din aceeași categorie...

Back to top button