Vortex Logistics a achiziționat 100 de camioane MAN TGX EffcientLine

Vortex Logistics

Compania olandeză de transport, Vortex Logistics, și-a reînnoit flota de camione cu 100 de unități MAN TGX EfficientLine.

Prin această achiziție importantă, compania din Nijmegen își arată preocuparea pentru mediu înconjurător. Compania Vortex este specializată în livrarea de grupaje și colete, „just-in-time”, majoritatea în Benelux, Franța, Germania și Danemarca. Conform directorului general al companiei, Roel Kasbergen, Vortex are în plan în acest an schimbarea integrală a flotei cu vehicule ce corespund normelor de poluare Euro VI, deoarece compania face transport în zonele din Alpi și Germania, acolo unde există restricții de trafic sau taxe de drum în funcție de norma de poluare.

Consum de combustibil redus
Vortex Logistics s-a aratat extrem de mulțumită de primele 67 de unități MAN TGX 18.440 cu cabină XLX pe perne de aer livrate la începutul lui 2015. Managementul companiei este convins de faptul că, prin achiziția modelului MAN TGX EfficientLine, costurile privind combustibilul vor fi reduse în comparație cu vechea generație de camioane. Să nu uităm că MAN TGX EfficientLine 2 a înregistrat un consum mai mic (omologat de TUV) cu 6.57% decât vechea generație de camioane.

Vortex Logistics a achiziționat 100 de camioane MAN TGX EffcientLine

Compania a efectuat un studiu pe șosea, în scopul de a afla mai multe despre beneficiile noii tehnologii Euro VI. „MAN s-a comportat cel mai bine dintre toți producătorii de camioane, astfel că, ne-a convis să achiziționăm acest tip de camion” a declarat Roel Kasbergen. Acesta a mai explicat ca noul motor D26 TopTorque ce dezvolta 440 CP poate avea un consumul de carburant de 25 litri la 100 kilometri parcursă. „MAN susține acest lucru iar șoferii noștri au demonstrat că acest lucru este posibil” a afirmat acesta.

De asemenea, un alt motiv în achiziția camioanelor MAN a fost încrederea în marcă și în noul model TGX. „Pe lângă serviciile de calitate oferite de producător, acest camion, foarte rar trebuie să viziteze garajul. În plus, șoferii noștri au fost impresionați de ergonomia și interiorul de înaltă calitate”, a mai adăugat Roel Kasbergen.

Vortex Logistics folosește MAN Telematics pentru a determina consumul de carburant și pentru a își face o imagine de ansamblu în timp real asupra flotei. Potrivit lui Roel Kasbergen, MAN Telematics este indispensabil.

„Prin utilizarea MAN Telematics, putem vedea exact modul în care șoferul se ocupă de camion lui. Utilizarea este, în general excelentă, dar ca în orice lucru există loc de îmbunătățiri. Totul poate fi explicat în mod clar și simplu, folosind acest sistem”.

În România, marca MAN este prezentă prin MHS Truck and Bus, unic importator și distribuitor al mărcii bavareze.

Follow #infotrucker