Ecofriendly

Vreți să faceți trecerea către camioane electrice pentru transport urban?

Iată câteva recomandări utile înainte de a lua acestă decizie

Dacă până nu de mult, despre camioane electrice vorbeam doar la viitor, astăzi, acestea au devenit o realitate, dar mai ales o necesitate pentru atingerea obiectivelor îndrăznețe de mediu.

Suedezii de la Volvo Trucks susțin că acesta este momentul potrivit pentru o creștere rapidă a numărului de camioane eletrice în transportul rutier de mărfuri.

Vreți să faceți trecerea către camioane electrice pentru transport urban?

Aceste perspective pozitive se bazează pe faptul că, în prezent, camioanele electrice pot face față unei game largi de aplicații de transport, mai ales în zonele urbane. În viitorul apropiat, de exemplu, în Uniunea Europeană, aproape jumătate din toate transporturile rutiere vor putea fi efectuate cu camioane electrice.

Dar, înainte de a face trecerea către camioane electrice, n-ar fi rău să luați în considerare răspunsurile la câteva întrebări de bază.

Ce tip de transport efectuați?

Datorită nivelurilor reduse de zgomot și emisii, camioanele electrice sunt ideale pentru a fi operate în zone rezidențiale și în mediul urban, în activități de colectarea deșeurilor, distribuție de produse de larg consum și construcții ușoare (transport de beton, distribuție de materiale pentru construcții etc.).

Cât de grea este marfa transportată?

Cu cât este mai mare sarcina utilă, cu atât sunt necesare mai multe baterii pentru a acoperi orice distanță dată. Cu toate acestea, bateriile se adaugă la greutatea totală, iar greutatea influențează autonomia. Acest lucru ar trebui luat în considerare, de exemplu, în aplicațiile de construcții și colectarea deșeurilor. Conform unei directive a Uniunii Europene, o tonă suplimentară poate fi permisă pentru vehiculele cu combustibil alternativ pentru a compensa greutatea suplimentară.

Cât de departe trebuie să transporți?

Vehiculele comerciale electrice pot parcurge în prezent între 70 și 300 km cu o încărcare peste noapte a bateriei, în funcție de aplicație. Planificarea alocărilor pe distanțe mai mari înseamnă, evident, programarea unei încărcări suplimentare în locații specifice pe traseu, sincronizate cu timpul de condus și odihnă al șoferului.

Care sunt opțiunile de încărcare?

Inițial, majoritatea camioanelor electrice vor fi încărcate peste noapte la garaj. Încărcătoarele rapide DC suplimentare devin o opțiune interesantă pentru transportul în două schimburi. Pe măsură ce vehiculele electrice devin din ce în ce mai utilizate, va exista, de asemenea, necesitatea și oportunitatea de a le încărca în multe locuri, cum ar fi benzinării, spații logistice, ateliere de service, parcări de camioane și alte locuri în care pot opri camioanele.

VEZI ȘI: Volvo oferă noi detalii despre camioanele electrice FH, FM și FMX

Unii producători oferă echipamentul de încărcare, evaluează cu atenție ruta clientul și calculează unde va fi necesară încărcarea pentru acea operațiune de transport.

Sunteți dispus să investiți în planificarea rutei și pregătirea șoferilor?

Pentru a obține cele mai bune rezultate de la un camion electric, acesta trebuie condus într-un mod care să recupereze energia și să maximizeze autonomia.

Vreți să faceți trecerea către camioane electrice pentru transport urban?

Pentru a ajuta șoferii să utilizeze tehnologia de propulsie electrică în cel mai eficient mod, un curs de pregătire al șoferului și planificare economică a rutelor, poate fi o investiție utilă.

Camioanele electrice aduc capital de imagine suplimentar și cresc afacerea de transport?

Mai silențioase și mai durabile, camioanele electrice vă pot ajuta să vă reduceți amprenta de carbon, să vă creșteți imaginea de marcă și să câștigați contracte cu clienți sau agenții guvernamentale care au obiective puternice de durabilitate. Un vehicul mai silențios și de înaltă tehnologie ar putea fi, de asemenea, o mare atracție pentru șoferii, care sunt o resursă rară. Dacă marketing-ul și crearea de imagini sunt o prioritate, electromobilitatea ar putea fi o opțiune bună pentru companie.

Căutați să faceți livrări urbane pe timpul nopții?

Multe orașe importante văd o creștere a livrărilor pe timpul nopții folosind camioane electrice mai silențioase.

Vreți să faceți trecerea către camioane electrice pentru transport urban?

Flexibilitatea pe care o oferă companiilor de transport care nu sunt împovărate de nevoia de a livra dimineața la ore de vârf este atractivă, permițând ca resursele să fie răspândite mai economic. Reducerea traficului pe timp de zi și poluarea fonică sunt priorități pentru autoritățile orașelor din întreaga lume.

Sunt camioanele electrice o alegere profitabilă?

Noile oportunități de afaceri devin disponibile pentru companiile care doresc să poată transporta mărfuri către locații și în momente care nu sunt posibile cu camioane diesel. Un număr din ce în ce mai mare de orașe intenționează să introducă zone cu emisii zero în care distribuția va fi permisă doar cu vehicule electrice. De asemenea, taxele vor sprijini tranziția către o societate mai neutră în materie de CO2. Așadar, noi spunem că sunt profitabile.

Din aceeași categorie...

Back to top button