VW Amarok pentru acţiune de caritate în Africa

VW Amarok pentru acţiune de caritate în Africa

Sprijin major din partea Volkswagen Autovehicule Comerciale pentru programul de educaţie “go4school” din Africa: 12 automobile Amarok folosite și recondiționate vor fi licitate în Ghana pentru a construi școli cu banii proveniți din licitații. Inițiatorul Hans-Henning Nathow, angajat al Volkswagen Autovehicule Comerciale, a demarat acțiunea de caritate împreună cu echipa sa pe 17 septembrie la Centrul de Relații cu Clienții Stöcken. Directorul de producție Dr. Josef Baumert împreună cu omul de afaceri Martin Kind (sponsorul oficial al acțiunii de caritate) predau simbolic echipei un Amarok.

Directorul de producție Dr. Baumert: „Ne bucurăm din suflet să ajutăm aici.  Deoarece educația este o piatră de temelie cu care oamenii pot să-și clădească viitorul la fața locului și un mijloc important de a lupta împotriva sărăciei. Noi transportăm deci know-how în cel mai bun sens.”

VW Amarok pentru acţiune de caritate în Africa

Automobilele sunt transportate cu vaporul din Hamburg în Senegal. De acolo o echipă formată din 29 de voluntari, printre care cinci angajați ai Volkswagen, conduc mașinile alți 3500 km prin Mali, Burkina Faso spre Ghana, înainte ca acestea să fie licitate acolo. Nathow: „Cu încasarea scontată de peste 200.000 de Euro din licitația Amarok, cât și cu ajutorul donațiilor vom demara construirea de noi școli în Ghana.” Conform informațiilor sale, țara are nevoie de încă 5.500 de școli.

Pentru acţiunile sale de voluntariat, inițiatorul Hans-Henning Nathow, care lucrează în vânzări pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale, a fost desemnat de către Președintele Federal al Germaniei Joachim Gauck, ca ambasador al organizației „Opportunity International”, în cadrul Festivalului oraşului Berlin.

Follow #infotrucker