Utilitare ușoare

VW Transporter T6.1 nu mai poate fi comandat

Volkswagen Autovehicule Comerciale își ia rămas bun de la VW Transporter T6.1, din cauza noilor norme UNECE privind securitatea cibernetică a automobilelor.

Din cauza normelor mai stricte ale UNECE privind securitatea cibernetică a automobilelor, care intră în vigoare în iulie, unele modele dispar de pe piață, în unele cazuri fără un succesor direct. Cele mai multe dintre ele nu mai pot fi deja comandate.

Este cazul și popularului VW Transporter T6.1, cel mai bine vândut model al Volkswagen Autovehicule Comerciale până de curând, care nu mai poate fi comandat cu efect imediat.

Cu siguranță am fi putut continua să vindem mașina încă zece ani, spune șeful mărcii, Carsten Intra.

Producția continuă, însă, toate vehiculele care pot fi produse până la sfârșitul lunii iunie și-au găsit de mult timp un cumpărător, spune un purtător de cuvând al companiei.

Pentru a respecta noile reguli de securitate cibernetică care se aplică începând cu 7 iulie, vehiculele trebuie nu numai să fie produse și livrate până la termenul limită, ci și înmatriculate.

Perioadă de grație doar pentru T6.1 California

Doar versiunea VW T6.1 California (autorulotă) mai are opțiuni de comandă de ultim moment. Asta pentru că noile reguli pentru autorulote vor intra în vigoare abia la 1 septembrie.

Faptul că afectează în principal modelele mai vechi, cum ar fi VW Transporter T6.1, care se bazează încă pe Transporter T5 din 2003, se datorează costurilor ridicate pe care producătorii ar trebui să le suporte în cazul integrării unei arhitecturi electronice complet noi.

Noile norme UNECE privind securitatea cibernetică a automobilelor se aplică deja modelelor nou dezvoltate de la jumătatea anului 2022.

VEZI ȘI: Volkswagen pregătește lansarea noului Crafter

Totuși, spre deosebire de modelul Up, VW Transporter T6.1 va avea un succesor. Noul model, pe care Volkswagen Autovehicule Comerciale l-a dezvoltat împreună cu Ford, va fi prezentat abia în septembrie la IAA 2024.

Printre alte modele afectate din Grupul Volkswagen se numără VW Up, care nu va mai avea un succesor, Porsche Macan, 718 Boxster și Cayman.

Din aceeași categorie...

Back to top button