WABCO eTrailer, conceptul primei semiremorci electrice

WABCO eTrailer, conceptul unei semiremorci electrice
WABCO, producătorul belgian de tehnologii de control pentru sisteme de frânare și tehnologii avansate pentru îmbunătățirea siguranței și eficienței vehiculelor comerciale, a prezentat conceptul primei semiremorci electrice.

În toamna anului trecut, WABCO a prezentat la IAA Hanovra o semiremorcă concept echipată cu un motor electric, denumită WABCO eTrailer, care oferă funcții extinse de recuperare a energiei la frânare.

Semiremorca electrică WABCO eTrailer dispune de un sistem capabil să recupereze energia în momentul frânării, iar mai apoi să o reintroducă în sistem fie în momentele în care șoferul are nevoie instantaneu de putere sporită, fie pentru a oferi energiei sistemelor auxiliare de la nivelul întregului ansamblu.

WABCO eTrailer, conceptul primei semiremorci electrice

Vezi și: Valeo XtraVue Trailer, tehnologia care face remorca „transparentă”

Așa cum era de așteptat, semiremorca electrică WABCO a primit și un sistem inteligent de frânare și control al stabilității care crește considerabil siguranța în timpul exploatării.

Conform oficialilor WABCO, acest tip de semiremorcă ar putea oferi o economie de carburant de până la 20%, în cazul rutelor mici sau de 10% în cazul drumurilor lungi.

Spre deosebire de restul conceptelor de pe piață, noul WABCO eTrailer promite să ofere cea mai bună valoare în materie de recuperare a energiei, indiferent de modul de operare.

Follow #infotrucker