ȘtiriTrailer

WABCO eTrailer, conceptul primei semiremorci electrice

WABCO, producătorul belgian de tehnologii de control pentru sisteme de frânare și tehnologii avansate pentru îmbunătățirea siguranței și eficienței vehiculelor comerciale, a prezentat conceptul primei semiremorci electrice.

În toamna anului trecut, WABCO a prezentat la IAA Hanovra o semiremorcă concept echipată cu un motor electric, denumită WABCO eTrailer, care oferă funcții extinse de recuperare a energiei la frânare.

Semiremorca electrică WABCO eTrailer dispune de un sistem capabil să recupereze energia în momentul frânării, iar mai apoi să o reintroducă în sistem fie în momentele în care șoferul are nevoie instantaneu de putere sporită, fie pentru a oferi energiei sistemelor auxiliare de la nivelul întregului ansamblu.

WABCO eTrailer, conceptul primei semiremorci electrice

Vezi și: Valeo XtraVue Trailer, tehnologia care face remorca „transparentă”

Așa cum era de așteptat, semiremorca electrică WABCO a primit și un sistem inteligent de frânare și control al stabilității care crește considerabil siguranța în timpul exploatării.

Conform oficialilor WABCO, acest tip de semiremorcă ar putea oferi o economie de carburant de până la 20%, în cazul rutelor mici sau de 10% în cazul drumurilor lungi.

Spre deosebire de restul conceptelor de pe piață, noul WABCO eTrailer promite să ofere cea mai bună valoare în materie de recuperare a energiei, indiferent de modul de operare.

Din aceeași categorie...

Back to top button