Siguranta

WABCO și-a prezintat tehnologiile avansate de siguranță rutieră în India

WABCO, principalul furnizor al sistemelor de siguranță în industria vehiculelor comerciale, și-a prezentat tehnologiile din acest domeniu cu ocazia primei curse de camioane din India, T1 PRIMA Truck Racing Championship.

Cursa este organizată de Tata Motors, care a ales compania WABCO ca furnizor pentru sistemele de frânare. Evenimentul a avut loc pe  data de 23 martie pe circuitul de Formula 1 Buddh International.

WABCO și-a prezintat tehnologiile avansate de siguranță rutieră în India

În total, șase echipe au luat parte la cursă, cu 12 camioane PRIMA Model 4038.S de ultimă generație, dezvoltate de TATA Motors. Toate acestea au fost modificate pentru curse de camioane și au fost echipate cu o serie de produse din portofoliul WABCO.

Fiecare camion ce a participat la cursă a fost echipat cu un sistem integrat de aer comprimat ce include ABS-ul ultra performant dezvoltat de WABCO alături de o tehnologie de compresare de mare putere. WABCO a fost prima companie care a introdus sistemul ABS pe piața vehiculelor comerciale.

Până în present a vândut, la nivel mondial, peste 8 milioane de astfel de sisteme. ABS-ul crește control vehiculelor în cele mai extreme condiții de frânare. WABCO combină component de frânare de clasă mondială cu sisteme de control avansate pentru a îmbunătăți timpul de răspuns și a reduce distanța de frânare a vehiculelor.

În plus, tehnologiile compresare de mare putere și sistemele de procesare a aerului îmbunătățesc eficiența vehiculelor, reducându-le greutate și consumul de combustibil.

Viziunea WABCO este aceea de a reduce numărul de accidente ale vehiculelor comerciale la nivel mondial. În urma unui studiu realizat în 2012 în India, ministerul transporturilor a concluzionat că 77% dintre accidentele auto s-au datorat faptului că șoferii au peiedut controlul mașinilor.

Tehnologiile inovative ale WABCO, precum frânarea ABS, controlul de stabilitate ESCsmart, transmisia OptiDrive și sistemul de atenuare a coliziunilor OnGuard sunt apreciate de producătorii de vehicule comerciale și operatorii de flote din întreaga lume pentru faptul că îmbunătățesc eficiența șoferilor și cresc siguranța rutiera.

În ultimii 50 de ani, WABCO a ajutat peste 25.000 de transportatori de petrol și materiale periculoase din India, sporindu-le siguranța vehiculelor prin montarea de sisteme ABS.

Din aceeași categorie...

Back to top button