Waberer’s a înregistat pierderi de 9.1 mil. de euro în al doilea trimestru din 2019

Waberer’s a înregistat pierderi de 9.1 mil. de euro în al doilea trimestru din 2019

Wabererʼs International Nyrt. a înregistrat pierderi de 9.1 mil. de euro în al doilea trimestru din 2019, arată cel mai recent raport financiar al companiei maghiare.

Waberer’s, cea mai mare companie de transport rutier din Ungaria și unul din liderii pieței europene de transport FTL, nu se simte deloc bine din punct de vedere financiar.

În al doilea trimestru din 2019, veniturile companiei au scăzut cu peste 6% la 172.7 mil. de euro, în timp ce costurile directe s-au redus cu doar 2% la 146.8 mil. de euro.

De asemenea, Waberer’s a înregistrat pierderi operaționale – pe articole recurente – de 5.9 milioane de euro.

Conform lui Robert Ziegler, CEO Waberer’s, compania a fost afectată de scăderea dramatică a afacerii pe piața din Marea Britanie în aprilie, întrucât depozitele erau pline în pregătirea unui Brexit fără acord la sfârșitul lunii martie.

Ziegler a mai menționat că baza de clienți a companiei este bine pregătită pentru un Brexit fără acord pe 31 octombrie, însă rămân incertitudini.

De asemenea, pentru comenzile pierdute în aprilie, Ziegler a dat vina și pe probleme de funcționalitate ale noului sistem de management al transportului bazat pe SAP. Acesta a funcționat, dar a avut nevoie de corecții.

VEZI ȘI: Începe Sibiu Rally Romania 2019, competiția vehiculelor istorice și mașinilor electrice

CEO companei a mai spus că Waberer’s continuă inițiativele de transformare anunțate anterior care afectează activitățile sale internaționale.

„Sunt încrezător că îmbunătățiri vizibile ale acestor inițiative vor fi vizibile în a doua parte a anului”, spune Ziegler.

Waberer este listat în categoria de acțiuni Equities Prime a Bursei de valori din Budapesta (BÉT).

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Avatar

    Robert

    27/08/2019 at 9:15 AM

    Waberers pierde bani si pentru ca nu e capabil sa limiteze fluctuatia imensa de conducatori auto.Nu poti sa onorezi contracte daca ai atatea camioane ,,la gard,,pentru ca iti pleaca oamenii din cauza salarizarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.