Companii de transport

Waberer’s are noi acționari, György Waberer se întoarce

Bursa din Budapesta a anunțat că la 25 martie a fost finalizată vânzarea acțiunilor deținute de Mid Europa Partners la compania de transport Waberer’s International , care are acum noi acționari.

Tranzacția a fost anunțată în luna decembrie 2020, fiind finalizată, așa cum se aștepta inițial, în primul trimestru al anului 2021.

Waberer's are noi acționari, György Waberer se întoarce

Trevelin Holding, o unitate a dezvoltatorului imobiliar maghiar Indotek, este acum acționarul principal, cu 30,99%. Compania MHB Optimum, deținută de Ferenc Mike, deține 21%. Al treilea acționar este HIGH YIELD, deținută de György Waberer, fostul proprietar al companiei care încă îi poartă numele, ce deține acum o parte de 20%.

György Waberer și-a vândut acțiunile deținute la Waberer’s către Mid Europa Partners în 2016. Ulterior, el a intrat în afaceri cu imobiliare și a înființat o fundație umanitară.

VEZI ȘI: Test COVID pentru șoferii străini care intră în Marea Britanie

În 2020, Waberer’s International a avut o cifră de afaceri de afaceri de 569,3 milioane de euro, cu 126,8 milioane de euro mai puțin decât în anul precedent (-18,2%). Cheltuielile companiei au scăzut de asemenea cu 20,9%, de la 578,9 șa 458 de milioane de euro.

Cheltuielile au fost reduse în principal prin vânzarea de camioane, flota Waberer’s reducându-se anul trecut cu aproximativ 1.000 de vehicule. Datorită optimizării cheltuielilor, compania a terminat pentru prima dată după mult timp un an cu un mic profit, de 2,1 milioane de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button