GreenZoneTop News

Waberer’s a testat camionul electric BYD ETH8 de 19 tone

Waberer’s a testat în premieră în Uniunea Europeană camionul electric ETH8 de 19 tone al producătorului chinez BYD.

WSZL, subsidiara Grupului Waberer’s, a utilizat camionul electric BYD ETH8 de 19 tone în operațiuni de distribuție urbană în Budapesta. În cele 15 zile cât a utilizat camionul electric, WSZL a urmărit parametri precum performanța, eficiența și adaptabilitatea acestuia într-un mediu urban.

Waberer's a testat camionul electric BYD ETH8 de 19 tone

La programarea traseelor zilnice, accentul a fost pus pe maximizarea sarcinii utile și a spațiului de încărcare, ținând cont de autonomia camionului de maxim 250 de kilometri cu o singură încărcare cu o sarcină utilă de 9,7 tone.

Potrivit Waberer’s, în perioada de test, camionul a parcurs 150 de kilometri pe zi și a efectuat 10-12 încărcări/descărcări. Echipat cu lift în spate și egalizare automată a zonei de încărcare, camionul electric de 19 tone a celor de la BYD a demonstrat în timpul testului că poate fi o soluție ideală pentru livrarea de încărcături mai mici.

Desigur, fiecare marcă are propriile puncte forte, în cazul BYD, sarcina utilă a fost evidențiată în cadrul testului. Camionul electric al celor de la BYD poate livra mai multe bunuri într-o singură călătorie decât concurenții săi.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

„Pe lângă beneficiile ecologice, capacitatea de încărcare a camionului a fost cea mai notabilă caracteristică a acestuia. Aceste vehicule sunt, de asemenea, silențioase, ceea ce poate fi util pentru transportul urban”, a spus Szilárd Cser, Managing Director of WSZL

Potrivit declarației companiei, acest test se încadrează bine în eforturile Grupului Waberer de a-și reduce amprenta ecologică și de a continua să fie un pionier în domeniul transportului durabil pe piață. În acest scop, au fost achiziționate, de asemenea, 50 de semiremorci ușoare Berger, iar vârsta medie a flotei maghiare a fost redusă la mai puțin de 2,5 ani.

Prezență BYD în Ungaria

Producătorul chinez BYD produce deja autobuze electrice în Komárom. Acestea s-au dovedit a fi extrem de populare în Ungaria și în restul Europei, având o pondere de aproximativ 80% în transportul public din Londra, de exemplu.

În plus, în iunie s-a anunțat că BYD înființează o fabrică de asamblare a bateriilor la Fót (lângă Budapesta), creând 100 de noi locuri de muncă în prima etapă. Această investiție va spori rolul Ungariei în tranziția europeană a automobilelor electrice, va consolida rolul de lider al Ungariei în acest proces economic, va contribui la siguranța locurilor de muncă în Ungaria și va ajuta Ungaria să atragă noi capacități în cea mai importantă industrie a viitorului.

Din aceeași categorie...

Back to top button