Waberer’s trage pe dreapta 40% din camioane, iar pe restul le retrage în Ungaria

Waberer’s trage pe dreapta 40% din camioane, iar pe restul le retrage în Ungaria
Waberer’s trage pe dreapta 40% din parcul activ de camioane, iar pe restul le aduce în Ungaria, după ce piața volumul de marfă a scăzut dramatic din cauza crizei COVID-19.

Compania maghiară de transport și logistică Waberer’s a decis să treagă pe dreapta 40% din flota de camioane, aceasta fiind prima reacție la criza declanșată de pandemia de coronavirus.

Waberer’s trage pe dreapta 40% din camioane, iar pe restul le retrage în Ungaria

Waberer’s operează aproximativ 4300 de camioane la nivel european și are aproximativ 8000 de angajați, iar numărul total de camioane trase pe dreapta este de aproximativ 1700.

Reprezentanții companiei au afirmat că aceasta este prima măsură luată în urma scăderii drastice a volumului de marfă transportat șă că se va adapata în continuare la ceea ce se întâmplă pe piața transporturilor rutiere de mărfuri.

Compania se afla pe pierdere deja din 2019 și era într-o perioadă de restructurare, care avea în vedere și parcul auto. Ținând cont de măsurile extraordinare luate, compania Waberer’s și-a propus să ajungă la o stabilitate financiară în perioada următoare.

VEZI ȘI: Piața de transport din Germania este în cădere liberă

Cu 40% dintre camioane trase pe dreapta, reprezentanții companiei spun că acestea vor fi activate imediat cum există cerere pe piață. Toate camioanele care nu sunt utilizate pentru transport vor fi aduse până la finalul acestei luni în Ungaria.

Restructurarea flotei de camioane va avea repercursiuni și asupra angajaților, numărul acestora urmând să fie reglat în funcție de capacitatea flotei și de cererea de pe piața de transport.

Follow #infotrucker