Știri

Waberer’s vrea sa achizitioneze 550 de camioane noi in 2011

Achizitionarea a 49,05% din actiunile firmei maghiare Waberer’s de catre compania londoneza Mid Europa Partners a fost incheiata cu o rezolutie, si toate premisele tranzactiei au fost indeplinite in mod corespunzator, fiind obtinute inclusiv autorizatiile de la autoritatile de concurenta din tarile in cauza.

Capitalul nou intrat in companie, de 17,37 milioane de euro, a fost indreptat catre reducerea valorii creditelor restante. Potrivil lui Gyorgy Waberer, CEO Waberer’s, reducerea creditelor cu 30%, in paralel cu scaderea poverii cheltuielii cu dobanzile duc la imbunatatirea termenilor de finantare bancara in scop de achizitii. Acesta a mai declarat ca Waberer’s se pregateste de preluari in regiunea Europei Centrale si de Est, fiind vizate in special intreprinderile mijlocii din Cehia, Slovacia, Romania si Polonia. De asemenea, compania continua si cresterea organica, iar in acest scop CEO-ul Waberer’s a modificat tinta de crestere pentru acest an, de la 10 la 20% fata de cele 331 de milioane de euro realizate din vanzari in 2010.

In acest scop, va fi urmata strategia de anul trecut, ceea ce inseamna ca Waberer’s isi va mari in continuare capacitatea prin cresterea flotei cu inca 250-200 de camioane noi plus semiremorcile aferente. Impreuna cu planurile de reinnoire a unei parti din flota, compania are in plan achizitionarea a 550 de noi vehicule in total.

Waberer's vrea sa achizitioneze 550 de camioane noi in 2011

Performantele flotei, care numara in prezent 2.300 de vehicule proprii, au crescut in medie cu 5% in primele cinci luni ale anului, cu un nivel mediu al incarcaturii de 90%. Succesul acestei strategii de achizitionare masiva de vehicule se bazeaza pe lipsa de capacitate de transport cu care se confrunta Europa in acest moment si de nesiguranta multora dintre competitori, care nu vor sa se avante in solicitarea de credite de finantare, sau care au un background nefavorabil in acest sens.

Criza economica a scazut capacitatea de transport cu 20-25% in Europa, iar vanzarile de vehicule comerciale grele au scazut cu 40% in 2010, in timp ce rata de falimentare in segmentul transporturilor a crescut cu 23%, in principal din cauza taxelor de transport de marfa care au ramas constante, in ciuda scumpirii accentuate a pretului la combustibili. In 2010, veniturile Waberer’s au crescut cu 15%, iar in al doilea trimestru al acestui an, clientii companiei au acceptat o majorare cu 6% a pretului transportului, pentru a balansa cresterea costurilor de operare. CEO-ul Waberer’s estimeaza ca, pe termen mediu, compania isi va dubla cifra de afaceri.

Sursa foto: picturepush.com

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button