Economic

Waberer’s vrea să cumpere 550 de camioane noi în 2011

Împreună cu planurile de reînnoire a unei părți din flota, compania are în plan achiziționarea a 550 de camioane noi în total.

Cumpărarea a 49,05% din acțiunile firmei maghiare Waberer’s de către fondul de investiții londonez Mid Europa Partners a obținut inclusiv aprobarea autorităților de reglementare. Capitalul nou intrat în companie, de 17,37 milioane de euro, a fost îndreptat către reducerea valorii creditelor restante.

Waberer's vrea să cumpere 550 de camioane noi în 2011

Potrivil lui Gyorgy Waberer, CEO Waberer’s, reducerea creditelor cu 30%, în paralel cu scăderea poverii cheltuielii cu dobânzile duc la îmbunătățirea termenilor de finanțare bancară în scop de achiziții.

Acesta a mai declarat că Waberer’s se pregătește de preluări în regiunea Europei Centrale și de Est, fiind vizate în special întreprinderile mijlocii din Cehia, Slovacia, România și Polonia. De asemenea, compania continuă și creșterea organică, iar în acest scop CEO-ul Waberer’s a modificat țintă de creștere pentru acest an, de la 10 la 20% față de cele 331 de milioane de euro realizate din vânzări în 2010.

Astfel, va fi urmată strategia de anul trecut, ceea ce înseamnă că Waberer’s își va mari în continuare capacitatea prin creșterea flotei cu încă 250-200 de camioane noi, plus semiremorcile aferente. Împreună cu planurile de reînnoire a unei părți din flota, compania vrea să cumpere 550 de camioane noi în total.

Performanțele flotei, care numără în prezent 2.300 de vehicule proprii, au crescut în medie cu 5% în primele cinci luni ale anului, cu un nivel mediu al încărcăturii de 90%. Succesul acestei strategii de achiziționare masivă de vehicule se bazează pe lipsa de capacitate de transport cu care se confruntă Europa în acest moment și de nesiguranță multora dintre competitori, care nu vor să se avante în solicitarea de credite de finanțare, sau care au un background nefavorabil în acest sens.

Criză economică a scăzut capacitatea de transport cu 20-25% în Europa, iar vânzările de camioane noi au scăzut cu 40% în 2010, în timp ce rată de falimentare în segmentul transporturilor a crescut cu 23%, în principal din cauza taxelor de transport de marfă care au rămas constante, în ciuda scumpirii accentuate a prețului la combustibili.

În 2010, veniturile Waberer’s au crescut cu 15%, iar în al doilea trimestru al acestui an, clienții companiei au acceptat o majorare cu 6% a prețului transportului, pentru a balansa creșterea costurilor de operare. CEO-ul Waberer’s estimează că, pe termen mediu, compania își va dublă cifra de afaceri.

Din aceeași categorie...

Back to top button