Waymo va testa camioane autonome Clasa 8 în Arizona

Waymo va testa camioane autonome Clasa 8 în Arizona

Având peste 5 milioane de kilometri de teste la activ cu minivan-uri și taxiuri autonome, Waymo s-a hotărât să testeze în Arizona camioane autonome Clasa 8.

Waymo, divizia de vehicule autonome a lui Google a decis să treacă la categoria grea, anunțând că va testa în următoarea perioadă camioane autonome Clasa 8.

În contextul în care Uber a anunța finalul programului său de testare al camioanelor autonome, respectiv a controversele care planează în jurul vehiculelor fără șofer privind siguranța rutieră, Waymo continuă cercetările în acest domeniu.

Astfel, divizia de vehicule autonome a lui Google lucrează fără înterupere prin colectarea de date de la vehicule convenționale, cu șofer, însă pline de cip-uri și senzori, în vederea acumulării de experiență.

Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă, Waymo compară datele reale colectate cu cele virtuale.

VEZI ȘI: Cooperarea dintre mărcile MAN și Scania este tot mai strânsă

Spre exemplu, instalația pentru condus autonom montată deasupra cabinei camionului are rol de a colecta date privind traiectoriile și dimensiunile vehiculului, în combinație cu cele mai diverse tipuri de remorci.

Momentul în care camioanele autonome de la Waymo vor încep să circule pe stradă rămâne secret, însă potrivit zvonurilor acesta nu este foarte departe.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.