InfoTechȘtiriTehnologie

WebEye a devenit furnizor de solutii telematice pentru EVW Holding

Incepand cu luna iulie, WebEye va furniza solutii telematice pentru camioanele DAF prin intermediul EVW Holding, importatorul al marcii olandeze de camioane in Romania.

Solutiile furnizate de WebEye pentru vehiculele DAF in cadrul acestui parteneriat au drept scop reducerea costului pe kilometru in transportul de marfa. Astfel, EVW Holding ofera posibilitatea tuturor clientilor de a opta pentru o solutie de management al flotei de fabrica, DAF Telematics si una locala adaptata fiecarui business, fiecare dintre ele avand avantaje si dezavantaje.

In cadrul programului pilot, intreaga flota de camioane demo a celor de la EVW Holding va fi dotata cu unitati de bord WebEye. Astfel, dealer-ul din Romania de camioane DAF se alatura retelei europene de dealeri in campania care pune accentul pe protectia mediului si pe aplicarea celor mai bune practici in materie de sustenabilitate.

WebEye a devenit furnizor de solutii telematice pentru EVW Holding

Conducerea necorespunzatoare a vehiculului creste considerabil cheltuielile de exploatare si determina uzura timpurie a diferitelor piese. Utilizarea improprie a relantiului, de exemplu, creste gradul de incarcare cu funingine a sistemului de post-tratare a gazelor de evacuare, alegerea incorecta a turatiei provoaca uzarea timpurie a motorului, neutilizarea rularii libere, a franei de motor, respectiv a intarderului necesita schimbarea mai frecventa a placutelor de frana si a anvelopelor. In consecinta, creste consumul mediu al vehiculelor pe de o parte, ceea ce se reflecta in cheltuieli de combustibil mai mari pe nota de plata a firmelor de transport, pe de alta parte diversele reparatii devin din ce in ce mai frecvente, ceea ce sporeste cheltuielile de intretinere.

Cu ajutorul serviciului WebEye dezvoltat pentru a sustine campania DAF „Sa conducem pentru viitor” pot fi identificate si analizate costurile ascunse care decurg din obiceiurile de condus ale soferilor. Serviciul analizeaza in primul rand pozitia pedalei de acceleratie, utilizarea tempomatului si a interderului, alegerea turatiei, modul si frecventa franarilor, distributia cuplului, respectiv rularea din inertie, deoarece acestea sunt cele mai importante criterii de analiza a performantei soferilor, acesti factori determinand aproximativ doua treimi din cheltuielile firmelor de transport.

Datele colectate vor arata pentru fiecare sofer ,domeniul in care are nevoie de instruire pentru a-si dezvolta aptitudinile, iar firmele de transport pot propune cursuri de conducere prin intermediul carora pot fi dezvoltate pe termen lung diferite stiluri de condus in concordanta cu diverse conditii de trafic si mediu.

Un alt aspect important in dezvoltarea serviciului de analiza a stilului de conducere a fost ca aceasta solutie telematica sa puna la dispozitia companiilor de transport, un raport si o analiza prin intermediul carora pot fi monitorizate permanent atat dezvoltarea aptitudinilor soferilor, cat si eficienta cursurilor de formare. Mai mult, sistemul usureaza munca persoanelor responsabile de organizarea transporturilor deoarece permite identificarea soferului celui mai potrivit pentru realizarea unei anumite sarcini de transport pe baza abilitatilor sale, astfel optimizandu-se si organizarea transporturilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button