Știri

Weekend scump pentru un transportator olandez în Danemarca

Weekend-ul care tocmai a trecut a fost unul scump pentru un transportator olandez, în Danemarca, după ce a primit o amendă de 115.000 de coroane, pentru încălcări a timpiilor de condus.

Sâmbătă, 27 martie, la Kolding, agenții Tungvognscenter Syd au efectuat un control asupra unui camion înmatriculat în Olanda, la bordul căruia se aflau doi șoferi, ambii de origine olandeză – care a devenit foarte scump pentru transportatorul olandez.

Weekend scump pentru un transportator olandez în Danemarca

În urma verificărilor efecuate, s-a constatat că cei doi șoferi, dintre care unul chiar proprietarul companiei de transport, au fost transportați ca pasageri de un al treilea șofer, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, din Olanda în Danemarca. Sâmbătă dis-de-dimineață, la Padborg, cel de-al treilea șofer a coborât de la volanul camionului, iar cei doi și-au continuat drumul.

Problema este că cei doi șoferi au efectuat o zi întreagă de condus, vineri seara, în Olanda. În practică, acest lucru înseamnă că cei doi șoferi nu s-au odihnit deloc.

Conform legislației privind timpii de condus și odihnă, cei doi șoferi trebuiau să efectueze cel puțin un repaus zilnic de 9 ore, deoarece au fost pasageri în camion, între cele două perioade de lucru, iar acest lucru nu poate fi considerat odihnă, deoarece nu se poate efectua odihna într-un camion aflat în mers.

VEZI ȘI: Mai puține controale la camioane în Elveția, în 2020

În urma celor constatate, dar și a altor abateri minore, agenții de control l-au sancționat pe transportatorul olandez cu 115.000 de coroane daneze (aprox. 15.500 de euro). Acesta a trebuit să plătească amenda pe loc pentru a-și putea continua drumul. De asemenea, ambii șoferi au fost obligați să-și efectueze perioada de odihnă legală.

O decizie în acest caz va fi luată de instanță la o dată ulterioară.

Din aceeași categorie...

Back to top button