Trailer

Wielton va livra 100 de semiremorci huckepack către CLIP Group

Wielton va furniza 100 de semiremorci huckepack către CLIP Group, care vor fi utilizate în transportul intermodal.

În ciuda locației geografice avantajoase și a rețelei dense de legături feroviare în comparație cu alte state ale Uniunii Europene, Polonia, la fel ca și România, nu folosește întregul potențial al transportului intermodal.

Wielton va livra 100 de semiremorci huckepack către CLIP Group

Totuși, în ultimii ani, transportul intermodal a început să câștige tot mai multă importanță în Polonia, în principal datorită fondurilor europene alocate pentru investiții în infrastructura rutieră și de cale ferată, interesul crescut pentru acest tip de transport din partea statului, precum și modernizarea și extinderea infrastructurii însoțitoare.

Un exemplu de activități pentru dezvoltarea transportului intermodal în Polonia și căutarea soluțiilor cu emisii reduse este CLIP Group, care investește constant în modernizarea terminalului său intermodal. Recent, compania poloneză a instalat sistemul inovator Lohr Railway, o tehnologie modernă care permite încărcarea remorcilor rutiere standard pe vagoanele feroviare, fără a fi nevoie de o macara.

De asemenea, în 2020, CLIP Group a pus bazele unei colaborări cu Wielton pentru achiziția a 100 de semiremorci huckepack, din care 50 sunt semiremorci mega cu prelată (Mega Curtain Master) și 50 sunt dube închise (Dry Master).

VEZI ȘI: Kässbohrer introduce patru noi modele pentru sectorul de construcții

Pe lângă cadrul consolidat și suspensia pneumatică, semiremorcile au bară de protecție pliabilă și armături corespunzătoare în șasiu conforme standardul UIC 596-5, care permit încărcarea lor pe tren și pe verticală. Aceste tipuri de semiremorci pot fi utilizate și pentru transportul cu feribotul, cu condiția să fie echipate cu suporturi de feribot care să permită fixarea corespunzătoare a semiremorcii.

În plus, modelul Dry Master a fost echipat cu sistemul DoubleDeck de încărcare dublă, care permite utilizarea maximă a spațiului de încărcare. Semiremorcile Mega Curtain Master au opțiuni suplimentare de echipare care sporesc versatilitatea acestora în ceea ce privește transportul diferitelor mărfuri, inclusiv anvelope și băuturi.

Din aceeași categorie...

Back to top button