Bus

Wiener Linien a comandat 60 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro

Vienezii vor călătorii în autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro de 12 metri echipate cu baterii de mare capacitate și pantograf pentru încărcare rapidă.

Aflată pe prima poziție în topul orașelor cu cea mai bună calitate a vieţii, Viena devine un loc și mai bun pentru a trăi. Wiener Linien, compania de transport public din capitala Austriei, a comandat 60 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro de 12 metri, care vor fi livrate începând cu 2023 și până în 2025.

Până la sfârșitul anului 2025, Wiener Linien va implementa pe nouă din cele peste 100 de rute ale sale noile autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro de 12 metri, echipate cu cea mai nouă generație de baterii (NMC 3) cu o capacitate de 392 kWh.

Pentru a crește autonomia și duratele de funcționare, autobuzele au fost configurate și cu pantograf, care permite încărcarea rapidă cu până la 300 kW.

Mercedes-Benz eCitaro – Încărcare rapidă prin sistemul de pantograf

Înainte de a plasa comanda, Wiener Linien și Mercedes-Benz au efectuat teste extinse.

De exemplu, încă din iunie 2021, vienezii au putut utiliza gratuit, timp de două săptămâni, autobuzul articulat Mercedes-Benz eCitaro G, complet electric, în cadrul unor curse de test pe trei rute, timp de două săptămâni.

Infrastructura include un nou depou pentru autobuze electrice

Trecerea la tehnologii de propulsie ecologică necesită, de asemenea, dezvoltarea unei infrastructuri adaptate la cerințele tehnice și operaționale. Wiener Linien va construi un nou depou pentru noile autobuze electrice la Siebenhirten, în sudul capitalei austriece, până la sfârșitul anului 2023. Acesta va găzdui aproximativ 50 de autobuze electrice. Autobuzele vor fi încărcate, întreținute și reparate acolo.

De exemplu, un sistem fotovoltaic de pe acoperiș va furniza energie electrică, iar căldura reziduală de la încărcătoare va fi folosită pentru a încălzi clădirea atelierului.

VEZI ȘI: Solaris, singurul ofertant înscris la licitația de troleibuze pentru București

Atelierul de autobuze din Spetterbrücke din Viena va fi, de asemenea, echipat cu infrastructură de încărcare, iar de-a lungul traseelor vor fi construite trei stații de încărcare rapidă. Substațiile existente pentru rețelele de tramvai și de metrou vor fi, de asemenea, utilizate pentru a alimenta stațiile de încărcare cu energie. Wiener Linien își obține 100 % din energia electrică din surse de energie regenerabilă.

Citaro și CapaCity, coloana vertebrală a flotei de autobuze urbane Wiener Linien

Wiener Linien este o filială a Wiener Stadtwerke GmbH. Aceasta construiește și exploatează rețelele de metrou, autobuze și tramvaie din capitala austriacă și se asigură că aproape două milioane de călători ajung la destinație rapid, sigur și confortabil în fiecare zi. Cele 127 de rute de autobuz, cu o lungime combinată a traseului de aproximativ 850 de kilometri și 4.230 de stații, reprezintă o parte importantă a serviciului de transport public.

Mercedes-Benz Capacity

Recent, Wiener Linien a finalizat reînnoirea flotei de autobuze care cuprindea aproximativ 400 de vehicule la sfârșitul anului 2019. Prin urmare, operatorul de transport public local din Viena a reușit să reducă consumul de energie al flotei sale de autobuze cu mai bine de o treime între 2014 și 2020, chiar dacă gama de servicii a fost extinsă cu 6% în această perioadă.

Coloana vertebrală a flotei este formată din Mercedes-Benz Citaro și autobuzul de mare capacitate CapaCity cu motoare termice Euro VI. Printre acestea se numără și cel de-al 50.000-lea autobuz Citaro construit de producătorul german.

Din 2023, autobuzele electrice vor putea fi văzute din ce în ce mai des pe străzile din Viena, iar numeroase trasee vor fi transformate treptat în unele cu zero emisii.

Din aceeași categorie...

Back to top button