X-incity Energy Z, noua anvelopă Michelin pentru autobuze electrice

X-incity Energy Z, noua anvelopă MIchelin pentru autobuze electrice
În cadrul Busworld 2019, organziat la Bruxelles în octombrie, Michelin a prezentat nouă anvelopă pentru autobuze electrice X-incity Energy Z.

Piața europeană de autobuze electrice este într-o continuă creștere, astfel că, furnizorii de componente și servicii sunt nevoiți să vină cu soluții noi care să se potrivească la fel de bine ca până acum pe aceste vehicule.

X-incity Energy Z, noua anvelopă Michelin pentru autobuze electrice

Michelin este unul dintre aceștia. În cadrul Busworld 2019, grupul francez a lansat noua anvelopă X-incity Energy Z pentru autobuze electrice. Disponibilă în dimensiunea 275/70R22.5 152/148J, noua anvelopă este capabilă să susțină o încărcare de 8 tone.

Așa cum era normal, producătorul francez menționează că X-incity Energy Z poate fi folosit atât pe axa motoare, cât și pe cea directoare. Carcasa anvelopei a fost ranforsată cu cabluri speciale, iar pereții laterali au fost și ei reproiectați pentru a putea face față noilor încărcări.

VEZI ȘI: Camioane Scania pentru sectorul de minerit din Canada

„Această inovație va deschide perspective noi pentru producătorii de autobuze electrice. Mulțumită anvelopei X-incity Energy Z, o serie de constrângeri vor dispărea, iar acest lucru se va traduce printr-o mobilitate urbană sustenabilă, autobuzele electrice fiind capabile să aibă aceeași capacitate precum cele cu motoare cu combustie internă”, a declarat Jean-Matthieu Bodin.

În plus, Michelin spune că noua anvelopă îndeplinește și standarde cu privire la zgomot și rezistență la rulare, oferind autobuzelor electrice o autonomie optimă cu o singură încărcare.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.