X-incity Energy Z, noua anvelopă Michelin pentru autobuze electrice

X-incity Energy Z, noua anvelopă MIchelin pentru autobuze electrice

În cadrul Busworld 2019, organziat la Bruxelles în octombrie, Michelin a prezentat nouă anvelopă pentru autobuze electrice X-incity Energy Z.

Piața europeană de autobuze electrice este într-o continuă creștere, astfel că, furnizorii de componente și servicii sunt nevoiți să vină cu soluții noi care să se potrivească la fel de bine ca până acum pe aceste vehicule.

Michelin este unul dintre aceștia. În cadrul Busworld 2019, grupul francez a lansat noua anvelopă X-incity Energy Z pentru autobuze electrice. Disponibilă în dimensiunea 275/70R22.5 152/148J, noua anvelopă este capabilă să susțină o încărcare de 8 tone.

Așa cum era normal, producătorul francez menționează că X-incity Energy Z poate fi folosit atât pe axa motoare, cât și pe cea directoare. Carcasa anvelopei a fost ranforsată cu cabluri speciale, iar pereții laterali au fost și ei reproiectați pentru a putea face față noilor încărcări.

VEZI ȘI: Camioane Scania pentru sectorul de minerit din Canada

„Această inovație va deschide perspective noi pentru producătorii de autobuze electrice. Mulțumită anvelopei X-incity Energy Z, o serie de constrângeri vor dispărea, iar acest lucru se va traduce printr-o mobilitate urbană sustenabilă, autobuzele electrice fiind capabile să aibă aceeași capacitate precum cele cu motoare cu combustie internă”, a declarat Jean-Matthieu Bodin.

În plus, Michelin spune că noua anvelopă îndeplinește și standarde cu privire la zgomot și rezistență la rulare, oferind autobuzelor electrice o autonomie optimă cu o singură încărcare.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.