TehnologieTop News

XC13, primul motor multi-combustibil FPT Industrial

Noul motor multi-combustibil XC13, prezent pe noua generații de camioane IVECO, combină cu succes performanța, obiectivele privind emisiile și fiabilitatea.

XC13, primul motor FPT Industrial multi-combustibil cu o singură bază, este compatibil cu o gamă largă de cerințe ale pieței, cu un impact limitat asupra instalării pe vehicul.

Versiunea diesel prezentată la Barcelona oferă cea mai bună putere și cel mai bun cuplu din clasa sa, de până la 580 CP și 2.800 Nm, și cea mai bună putere de frânare din clasa sa, de până la 530 kW la 2.300 rpm. Noul XC13 este mai ușor cu 10% față de generația anterioară, această reducere de greutate fiind obținută prin utilizarea unor noi materiale la realizarea capului de cilindru și blocului.

Noua tehnologie include un design unic de turbocompresor cu debit divizat pentru versiunea diesel care, cu ajutorul software-ului FPT Industrial, a îmbunătățit eficiența combustiei și a redus frecarea componentelor motorului, permițând obținerea atât a performanțelor, cât și a beneficiilor de sustenabilitate.

VEZI ȘI: IVECO a prezentat o nouă generație de camioane

XC13 este deja disponibil în versiunile diesel și metan, fiind pregătit și pentru tehnologia hidrogenului.

Contribuind în primul rând la atingerea obiectivului privind emisiile de CO2 la nivelul întregii game IVECO pentru anul 2025, XC13, împreună cu îmbunătățirile aduse aerodinamicii, transmisiei și acționării predictive GPS, oferă o reducere de până la 10% a emisiilor de CO2 și este pregătit pentru provocările legate de emisiile de generație viitoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button