XOS Trucks a electrificat o mașină blindată destinată transporturilor de valori

XOS Trucks a electrificat o mașină blindată destinată transporturilor de valori
XOS Trucks a prezentat în cadrul Advanced Clean Transportation Expo o mașină blindată destinată transporturilor de valori cu propulsie electrică.

Unul dintre principalele puncte de atracție pregătite de americani constă într-o blindată electrică dezvoltată special pentru transportul de bani și valori.

XOS Trucks a electrificat o mașină blindată destinată transporturilor de valori

Aceasta are la bază versiunea Loomis Armored, iar pentru început vorbim despre un prototip care va desfășura o serie de activități clasice.

În cazul în care totul decurge conform planului, cei de la Loomis Armored spun că pregătesc o comandă generoasă de 100 de exemplare.

Conform oficialilor XOS, blindata respectă normele Class 6 Mediul-Duty în ceea ce privește echipamentul de protecție. Mai mult decât atât, întrucât este un vehicul electric special, acesta se încadrează la un bonus din partea statului California de 90.000 de dolari.

„Decizia este una cât se poate de logică. Mașinile blindate operează, în mare parte, doar în orașe, ceea ce înseamnă că nu au nevoie de o autonomie foarte mare. Electrificarea lor înseamnă costuri mai mici și emisii reduse complet la zero”, a declarat un analist al Navigant Research.

VEZI ȘI: Germania transformă 280 de km din A39 în zonă de teste pentru dezvoltarea traficului de vehicule autonome

Loomis este unul dintre cei mai mari distribuitori de bani gheață din SUA cu aproximativ 200 de locații, 9.000 de angajați și 3.000 de vehicule.

După cum probabil știți, acesta nu este singurul proiect pilot lansat de XOS în ultima perioadă. Start-up-ul american colaborează cu UPS în zona Los Angeles.

Follow #infotrucker