XPO Logistics a finalizat achiziția Con-way

XPO Logistics

În urma unei tranzacții pe bursă, XPO Logstics a anunțat că a încheiat procedura de achiziție a companiei americane Con-way, ceea ce-o face cel de-al doilea mare operator de servicii de grupaje (LTL) din America de Nord.

Începând cu 4 noiembrie 2015, cele patru divizii ale companiei americane, Con-way Freight, Menlo Logistics, Con-way Truckload și Con-way Multimodal, au fost încorporate în cadrul XPO Logistics la nivel global și vor fi operate sub numele XPO Logistics în toată lumea. Astfel, compania își extinde activitățile globale de logistică contractuală, de transport gestionat și de intermediere. Totodată, a adăugat serviciile de transporturi cu camioane complete în America de Nord.

Achiziția Con-way ne oferă o oportunitate fără precedent de a crea valoare în beneficiul clienților noștri și a investitorilor, a declarat Bradley Jacobs, președinte și CEO al XPO Logistics.

XPO Logistics a finalizat achiziția Con-way

Oferta de achiziție și finanțarea
Oferta de achiziție a tuturor acțiunilor obișnuite Con-way rămase pe piață a expirat imediat după ora 00:01, ora orașului New York, în data de 30 octombrie 2015. Computershare Trust Company, N.A., depozitarul ofertei de achiziție, i-a comunicat companiei XPO că un număr total de 46.150.072 de acțiuni obișnuite Con-way, mai puțin acțiunile Con-way ofertate printr-o notificare de livrare garantată pentru care certificatele nu au fost încă livrate, reprezentând aproximativ 81,1% din acțiunile Con-way rămase pe piață, au fost incluse în oferta de cumpărare și nu au fost retrase. XPO și filiala sa, Canada Merger Corp, au acceptat pentru plată toate acțiunile din cadrul ofertei de cumpărare care nu au fost retrase și vor efectua cu promptitudine plata pentru acestea.

După acceptarea acțiunilor din cadrul ofertei de cumpărare, XPO Logistics a finalizat achiziția Con-way prin fuziunea Canada Merger Corp. cu Con-way fără un vot din partea acționarilor Con-way în baza Secțiunii 251(h) a legii Delaware General Corporation Law (Legea generală a societăților din statul Delaware). După finalizarea fuziunii, Con-way a devenit a filială deținută în totalitate de XPO. În cadrul procesului de fuziune, toate acțiunile Con-way care nu au fost incluse în oferta de achiziție au fost anulate și convertite în dreptul de a primi suma netă de 47,60 USD pe acțiune, în numerar, fără dobândă și cu reținerea tuturor taxelor aplicabile, la fel cum se va plăti pentru toate acțiunile incluse în cadrul ofertei de achiziție și neretrase. Acțiunile Con-way nu mai sunt tranzacționate la bursa din New York.

Pentru finalizarea achiziției, XPO a contractat un credit în valoare de 1,75 de miliarde USD, sumă care a fost folosită, împreună cu sumele disponibile în numerar, pentru finanțarea parțială a achiziției, precum și pentru a acoperi costurile și cheltuielile aferente tranzacției. De asemenea, XPO a obținut și o nouă linie de credit garantată cu active, în valoare de 1 miliard USD, care a înlocuit linia de credit garantată cu active existentă în valoare de 415 milioane USD.

Consilierii financiari ai companiei XPO Logistics au fost J.P. Morgan și Morgan Stanley, iar consilierea juridică a fost oferită de Wachtell, Lipton, Rosen & Katz. Citigroup a oferit consiliere financiară companiei Con-way, iar Sidley Austin LLP a asigurat consultanța juridică.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker