EcofriendlyȘtiri

XPO Logistics și-a extins flota cu 100 de IVECO Stralis cu LNG

XPO Logistics, una dintre cele mai mari companii de transport și soluții logistice, și-a extins flota cu 100 de camioane IVECO Stralis echipate cu motoare care funcționează cu LNG.

XPO Logistics, una dintre cele mai mari companii de transport și soluții logistice, a făcut o investiție majoră în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, achiziționând 100 de IVECO Stralis cu LNG.

XPO Logistics și-a extins flota cu 100 de IVECO Stralis cu LNG

Noile camioane ar urma să fie folosite pentru a deservi regiunile Ile-de-France, nordul, sud-vestul și sud-estul Franței.

XPO Logistics este unul dintre jucătorii importanți de pe piață care acordă o atenție deosebită mediului înconjurător, iar cele mai recente investiții ale companiei au fost pentru micșorarea amprentei de CO2.

Noile Iveco Stralis Natural Power pot rula atât cu gaz natural lichefiat, cât și cu gaz natural comprimat și promit emisii de NOx mult mai mici decât orice alt Euro IV diesel. În același timp, funcționarea cu gaze naturale duce și la o diminuare a zgomotului produs.

În urma investiției, flota de vehicule echipate cu astfel de motoare ajunge la 170 de unități, acestea fiind utilizate în Franța. Compania deține încă 20 de astfel de camioane pe care le utilizează în Marea Britanie, Spania și Portugalia.

VEZI ȘI: Noua funcție Remote Tacho Download disponibilă în DAF Connect

„Investițiile noastre continuă în sectorul combustibililor alternativi și fac parte din strategia sustenabilă a companiei. XPO va continua să lucreze în parteneriat cu producătorii de camioane și cu furnizorii de carburanți, astfel încât să venim cu soluții cât mai prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Troy Cooper, președintele companiei XPO Logistics.

Mai mult decât atât, compania este una dintre acelea care în ultimii ani a investit mult în cursuri pentru conducere eco, iar șoferii acestora sunt unii dintre cei mai bine pregătiți din domeniu.

În prezent, compania testează și alți combustibili alternativi și oferă chiar și livrări de tip Last-mile cu vehicule electrice. Operațiunile acestea se desfășoară în orașe mari din Marea Britanie, Spania și Italia.

Din aceeași categorie...

Back to top button