ȘtiriSustenabilitate

XPO Logistics testează în Spania sistemul de transport Duo trailer

Compania de transport și logistică XPO Logistics testează în Spania primul sistem de transport Duo trailer, ce are o lungime de 31.75 de metri.

După SEAT și Grupo Sesé, XPO Logistics va testa, tot în Spania, în operațiuni zilnice de transport între centrele sale de distribuție din Madrid și Barcelona eficiența sistemului Duo trailer.

XPO Logistics testează în Spania sistemul de transport Duo trailer

Sistemul Duo trailer este format dintr-un singur cap-tractor și două semiremorci standard conectate între ele printr-un dolly trailer. Acest sistem de transport rutier este considerat “cea mai mare capacitate” care poate circula pe drumurile din Europa, exceptând lungimile de camioane din țările nordice.

Cu o lungime totală de 31.75 de metri și o greutate totală de 70 de tone, principalele avantaje ale sistemului Duo trailer, introdus prima data pe piață de Ewals Cargo, sunt: un volum dublu de transport și emisii de CO2 reduse între 25% și 30% per fiecare călătorie în comparație cu un camion conventional încărcat cu aceeași marfă.

Testele derulate de XPO Logistics cu Duo trailer vor face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare în colaborare cu alți furnizori de transport, producători din industrie și Administrația Generală a Statului din Spania.

Rezultatele testelor vor contribui la evaluarea sustenabilității utilizării sistemului Duo trailer în Spania, precum și adaptarea legislației rutiere.

VEZI ȘI: MHS Truck & Bus Group și-a crescut cota de piață cu 0.8% în 2019

„Suntem bucuroși să testăm capacitățile sistemului Duo trailer și să putem colecta date în condiții reale de exploatare în colaborare cu Administrația Generală a Statului din Spania. Aceasta este o oportunitate pentru noi de a atinge o nouă eficiență de mediu și economică pentru clienți și să contribuim la viitorul transportului rutier”, Massimo Marsili, managing director de transport.

Cercetarea și dezvoltarea sistemului de transport Duo trailer este un alt exemplu de angajament al XPO de a conduce sectorul transporturilor prin inovație.

XPO este cunoscut ca un pionier al transportului în Spania, unde compania a fost printre primele care au introdus mega-camioane pentru a reduce amprenta sa de carbon.

Din aceeași categorie...

Back to top button