XPO Logistics utilizează un camion extra-lung pentru transportul băuturilor în Portugalia

XPO Logistics utilizează un camion extra-lung pentru transportul băuturilor în Portugalia
XPO Logistics a anunțat începerea operațiunilor de transport utilizând un camion extra-lung de 25.25 metri pentru un client din industria băuturilor din Portugalia.

După aprobarea utilizării camioanelor extra-lungi pe drumurile din Portugalia, compania XPO Logistics a demarat operațiunile de transport dedicat de băuturi pentru Sociedade Central de Cervejas cu unui camion extra-lung de 25.25 metri.

XPO Logistics utilizează un camion extra-lung pentru transportul băuturilor în Portugalia

Camionul efectuează transport de la facilitățile de producție ale Sociedade Central de Cervejas din Vialonga și Vacariça către platformele logistice ale unor clienți ai companiei portugheze din Porto, Azambujae și Algarve.

VEZI ȘI: Dachser va testa un Mercedes-Benz eActros timp de un an de zile

Ansamblul, pe lângă faptul că are o lungime mai mare decât cea prevăzută de standardele europene, are și o masă totală de 60 de tone. Aprobarea camioanelor extra-lungi în Portugalia vine în urma aprobării acestora în țara vecină, Spania, unde XPO Logitics operează un total de 15 camioane extra-lungi.

De altfel, compania intenționează ca până la finalul acestui an să crească numărul de camioane extra-lungi din Portugalia și Spania. Compania își argumentează decizia prin faptul că aceste camioane au un impact redus asupra mediului cu până la 20%, deoarece se reduc numărul de călătorii.

De asemenea, acest tip de camioane poate ajuta compania în reducerea impactului în ceea ce privește actuala criză șoferi profesioniști.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.