Logistica

XPO Logistics, depozit de distribuție digital pentru Nestle

XPO Logistics și Nestle au anunțat că centrul de distribuție pilot și hubul tehnologic din Regatul Unit este complet operațional. XPO și Nestle au început să colaboreze la proiectarea și construcția Depozitului de Distribuție Digital al Viitorului în 2018, împreună cu partenerul tehnologic Swisslog Logistic Automation.

Centrul cu suprafață de aproximativ 59.000 mp, situat în parcul logistic Segro East Midlands Gateway din Leicestershire, este dotat cu soluții avansate, personalizate, dezvoltate de către compania Swisslog și integrate în ecosistemul depozitului digital al companiei XPO.

XPO Logistics, depozit de distribuție digital pentru Nestle

Pentru derularea operațiunilor se utilizează sisteme robotice sofisticate, sisteme de sortare automată, precum și date analitice inteligente. Toate acestea fac posibilă distribuția rapidă și eficientă a produselor Nestlé, inclusiv KitKat, Maggi și Nescafé.

Compania XPO desfășura operațiuni în acest centru de la mijlocul anului 2020, planificând o deschidere treptată a acestuia și utilizând toată experiența sa globală în ceea ce privește virusul Covid-19 și protocoalele de siguranță complexe pentru a-și proteja angajații.

Procesele sunt gândite pentru a depozita o cantitate de produse mai mare decât orice alt depozit din rețeaua globală a companiei Nestlé. Aici vor fi manipulate bunurile produse de 11 unități de producție Nestlé din Regatul Unit, la care se adaugă cele importate de pe diverse piețe din întreaga lume.

Pe lângă livrarea unui volum mare de produse de retail din gama produselor alimentare, lactatelor, produselor de nutriție, băuturilor și a dulciurilor marca Nestlé, depozitul va fi utilizat, de asemenea, pentru comerțul electronic cu produse marca Nespresso, o soluție de retail pentru magazinele Nespresso Boutique, precum și pentru crearea de valoare adăugată prin co-ambalarea unei game vaste de produse alimentare Nestlé.

VEZI ȘI: Divizia de logistică a XPO devine GXO Logistics

Sustenabilitatea a constituit un factor cheie în proiectarea și amplasarea clădirii. Centrul este situat lângă un punct terminus, iar Nestlé va trimite exporturile și livrările în zona Londrei pe cale ferată. Stația de LNG prevăzută va permite companiei Nestlé să utilizeze camioane pe gaz eficiente energetic, în locul camioanelor diesel.

Tot aici există și un hub de inovație care funcționează ca un incubator pentru a testa noi moduri de a aborda nevoile din domeniul logisticii. Compania XPO va efectua testări reale ale unor tehnologii de viitor, inovatoare, care vor fi utilizate în beneficiul clienților. Depozitul este conceput ca un spațiu multi-utilizator pentru a putea oferi soluții personalizate, care să răspundă nevoilor legate de diverse operațiuni logistice.

Noul centru de distribuție este amplasat în Parcul Logistic Sergo East Midlands Gateway tocmai pentru a profita de accesul direct la autostrada M1 și Aeroportul East Midlands, precum și la terminalul feroviar de marfă care leagă principalele porturi din Regatul Unit din Southampton, Felixstowe și London Gateway de Tunelul Canalului Mânecii.

Din aceeași categorie...

Back to top button