Zalando vrea să livreze toate coletele clienților din Hamburg cu vehicule electrice

Zalando vrea să livreze toate coletele cu vehicule electrice
Zalando, cea mai importantă platformă online de modă și stil de viață din Europa, va încerca livrarea coletele clienților Zalando Plus din Hamburg în aceeași zi cu vehicule electrice.

Retailerul online Zalando și-a propus ca toate activitățile sale de livrare să devină neutre din punctul de vedere al poluării și să livreze toate coletele, până la finalul anului 2020, exclusiv cu mașini electrice.

Zalando vrea să livreze toate coletele clienților din Hamburg cu vehicule electrice

Potrivit platformei online care comercializează îmbrăcăminte și încălțăminte, angajamentul față de neutralitatea climatică face parte din strategia de sustenabilitate numită do.More.

Prin urmare, compania dorește să atingă obiectivele acordului climatic de la Paris înaintea datei stabilite în acest arcord.

Pentru aș-i atinge obiectivele, Zalando a demarat un proiect pilot prin care face livrările în orașul Hamburg doar cu mașini electrice. Compania a achiziționat mașini electrice de la producătorii Mercedes, Nissan, Renault și ARI Motors, un producător de micro-mașini electrice.

În cadrul proiectului, Zalando cooperează cu mai mulți parteneri logistici care preiau coletele și le livrează în oraș conform planificării. Până la finalul anului 2020, Zalando și-a propus ca toate livrările în orașele din Germania să se facă exclusiv cu mașini electrice.

VEZI ȘI: Transportatori elvețieni prinși că au încălcat sistematic legea cabotajului în Elveția

Acolo unde Zalando nu va reuși să reducă complet emisiile de CO2 va cumpăra certificate energetce care să compensenze emisile de CO2 din acele regiuni. În plus, compania a început să schimbe toți furnizorii și va lucra doar cu companii care au în plan reducerea emisiilor.

Zalando vrea să livreze toate coletele clienților din Hamburg cu vehicule electrice

Astfel, sediile din Germania și Polonia vor funcționa doar cu curent din surse regenerabile, iar în centrul logistic din Lahr a fost dezvoltată o instalație fotovoltaică care produce curentul necesar funcționării acestui complex.

Amprenta de carbon a devenit o preocupare majoră pentru companiile din vestul Europei care vor să contribuie la reducerea poluării cu CO2 și să atingă astfel obiectivul stabilit de țara în care activează în cadrul acordului de la Paris.

Transportul rutier de mărfuri este considerat un factor mare de poluare și toate guvernele din Europa de Vest au început să acorde diverse subvenții pentru companiile care încep procesul de electrificare al flotei, dar și celor care vin cu soluții și programe alternatve pentru reducerea poluării.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.