GreenZoneTop News

Zece camioane electrice DAF XD pentru E. van Wijk Logistics

Cele zece camioane electrice DAF XD vor fi livrate către E. van Wijk de dealerul DAF Truckland din ‘s-Hertogenbosch.

E. van Wijk Logistics face un pas important către o flotă mai durabilă prin plasarea unei comenzi de zece camioane electrice DAF XD Electric, din care șapte autotractoare 4×2 și trei autoșasiuri 6×2. Potrivit lui Ewout van Wijk, proprietarul companiei olandeze de transport și logistică din Giessen, achiziția celor zece camioane electrice este una logică.

Zece camioane electrice DAF XD pentru E. van Wijk Logistics

”Avem 350 de camioane diesel în flotă, responsabile pentru 95% din emisiile noastre totale de CO2. Camioanele electrice reprezintă o soluție rapidă pentru reducerea emisiilor. Sustenabilitatea este o necesitate, trebuie să păstrăm Pământul cât mai bine posibil pentru generațiile viitoare”, a declarat Ewout van Wijk, proprietarul companiei.

Noile camioane electrice vor fi livrate de DAF Truckland pe etape. Până la sfârșitul lui 2024, compania din Giessen își propune ca toate cele zece camioane electrice achiziționate să fie în circulație.

Zece camioane electrice DAF XD pentru E. van Wijk Logistics

Furnizorul olandez de transport și servicii logistice și-a propus să alimenteze cele zece camioane electrice cu energie regenerabilă. Pentru asta, compania va instala la sediul central panouri solare suplimentare și o stație de stocare a energiei solare. E. van Wijk se așteaptă ca panourile solare să genereze 1.412 MWh pe an, în timp ce stația poate stoca maximum 4.300 kWh.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF XD: Control total

E. van Wijk Logistics va utiliza inițial cele 10 camioane electrice pentru călătorii pe o rază de 150 km în jurul sediului. ”Pentru moment, vom încărca bateriile doar la sediu. În viitor vrem să le folosim și pe distanțe mai lungi, dar pentru asta este nevoie de o rețea extinsă de puncte de încărcare. O opțiune ar fi să folosim la comun punctele de încărcare cu alți transportatori”, a mai spus Van Wijk.

E. van Wijk este client DAF de 60 de ani, iar actuala flotă este compusă aproape în totalitate din modele DAF. De asemenea, compania este partener de testare a noilor modele DAF de la mijlocul anilor 1990. Ca parte a achiziției de camioane electrice DAF, E. van Wijk Logistics va testa în operațiuni practice un nou model electric al producătorului olandez. Deși comunicatul nu dă detalii, ar putea fi vorba despre un camion electric pentru distanțe lungi, cu cabină XG/XG+.

Din aceeași categorie...

Back to top button