Zeci de amenzi date de poliția din Wittlich în cadrul unor controale pe autostrăzile din zonă

Acțiuni de control a camioanelor în zona Wittlich (Renania-Palatinat)
Poliția germană din Wittlich a întocmit 90 de procese verbale de contravenție, în urma acțiunilor de control a camioanelor derulate pe 28 și 29 septembrie, pe autostrăzile din zonă.

Agenți din cadrul grupului de control dedicat transportului rutier de mărfuri ai direcției de poliție din Wittlich au derulat, luni și marți, o serie de acțiuni de verificare a camioanelor care circulă pe autostrăzile din regiune.

Zeci de amenzi date de poliția din Wittlich în cadrul unor controale pe autostrăzile din zonă

Polițiștii au oprit pe autostrada A60 un camion olandez încărcat cu lemne care a depășit greutatea legală. Camionul transporta trunchiuri de molid, încărcate din Kell am See și care trebuiau să ajungă la o companie prelucrătoate din Vielsalm, Belgia. Pe cântarul de verificare, greutatea totală era de 47.5 tone, cu 15% mai mult decât greutate permisă de 40 de tone.

Autoritățile de control i-au interzis șoferului să mai plece, acesta fiind nevoit să descarce o parte din masa lemnoasă pentru a-și continua drumul.

În cadrul aceleiași acțiuni de control, pe autostrada A1, polițiștii au amendat un șofer de camion care folosea telefonul mobil în timp ce conducea. În plus, acesta transporta mărfuri fără să dețină licența necesară. Autoritățile au demarat o acțiune amplă de control pentru a constata toate încălcările în cauză.

VEZI ȘI: Pe 23 octombrie, transporturile din Italia intră în grevă generală

Un camion înmatriculat în Germania a fost scos din circulație, pe drumul federal 421 între Oberhehe și Stroheich (Eifel), pentru că depășea lungimea maximă permisă. Acesta avea o lungime de 21.15 metri, făță de lungimea maximă permisă de 20.75 m.

Zeci de amenzi date de poliția din Wittlich în cadrul unor controale pe autostrăzile din zonă

Tot pe autostrada A1 a fost oprit din circulație un camion înmatriculat în Olanda, după ce polițiștii au oprit camionul pentur că șoferul vorbea la telefonul mobil. La o verificare mai amănunțită s-a constatat și că lungimea vehiculului era de 19.10 metri, în loc de 18.75 metri, atât cât era permis pentru acest tip de vehicul.

Acțiuni de control a camioanelor în zona Wittlich (Renania-Palatinat)

În plus, în cele două zile de control polițiștii au depistat peste 20 de șoferi care nu au respectat perioadele de condus și odihnă. În total au fost întocmite 90 de procese verbale de contravenție, urmând ca autoritățile judiciare să stabilească cuantumul final al amenzilor.

Și în acest caz, numărul mare de încălcări ale legislației constatate va duce la o înmulțire a acțiunilor de control în următoarea perioadă.

Follow #infotrucker