Zeci de camioane ale Vos Logistics sechestrate de autoritățile belgiene

Zeci de camioane ale VOS Logistics sechestrate de autoritățile belgiene
Zeci de camioane ale Vos Logistics sechestrate de autoritățile belgiene la Zeebrugge și Pittem, în cadrul unei acțiuni de amploare care a vizat dumpingul social.

În ultimele două duminici, o brigadă formată din polițiști și inspectori sociali au efectuat verificări la două companii de transport din Zeebrugge și Pittem, acestea fiind bănuite că nu plătesc contribuțiile salariale și practică dumping social, ocolind legea din Belgia și Uniunea Europeană.

Zeci de camioane ale Vos Logistics sechestrate de autoritățile belgiene

În urma controlului efectuat duminică la compania Vos Logistics, având sedii atât în Pittem, cât și în Zeebrugge, au fost chestionați aproximativ 90 de șoferi polonezi și români, după care mașinile acestora au fost sechestrate și nu li s-a permis să mai plece în cursă.

VEZI ȘI: Patru români arestați în Olanda sub suspiciunea de trafic de persoane

Autoritățile belgiene au declanșat acestea controale având suspiciunea că Vos Logistics angajează șoferi străini și că nu plătește contribuțiile sociale în Belgia. În cadrul aceleiași acțiuni, în urmă cu o săptămână au fost sechestrate și 14 camioane a companiei Arijus UAB din Lituania care avea sediul în Zeebrugge.

Oficialii companiei Vos Logistics, de la sediul central din Olanda, au declarat că vor coopera cu toate autoritățile și că vor pune la dispoziția acestora toate documentele necesare în ceea ce privește angajații.

Zeci de camioane ale VOS Logistics sechestrate de autoritățile belgiene

În același timp, compania a depus o solicitare pentru ridicarea sechestrului pus pe camioane, motivând că angajații companiei depind de aceste locuri de muncă și că aceasta este singura lor sursă de venit.

În schimb, reprezentanții Vos Logistics au spus că sunt dispuși să accepte sechestru pe o parte din bunurile fixe ale companiei aflate în Belgia. Vos Logistics are peste 1.250 de camioane, respectiv peste 2.500 de angajați.

Follow #infotrucker

2 comentarii

  1. Teo Dragos

    03/03/2020 at 3:46 PM

    Ar trebui verificata si firma Middlegate care aduce soferi din Anglia iar pentru soferi cu contract de Belgia nu are curse…..

  2. Tommy

    04/03/2020 at 3:47 PM

    Ar trebui verificată atat firma Eliton Trans cat si A&C International din pitești..sunt foarte multe nereguli

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.