Știri

Zeci de camioane cu tahografe manipulate descoperite în Italia

În cadrul unei acțiuni de control pe autostradă lângă Nola, provincia Napoli, poliția rutieră a descoperit zeci de camioane cu tahografe manipulate.

De altfel, presa din peninsulă susține că acesta este modul prin care companiile de transport îi exploatează pe șoferii de camion.

Zeci de camioane cu tahografe manipulate descoperite în Italia

Principalele nereguli descoperite în cadrul controlului au fost legate de perioadele de conducere și odihnă, respectiv, viteza și distanța parcursă. Aceste date au fost alterate (modificate) la aproximativ jumătate din camioane controlate de agenții de poliție napoletani la punctul de taxare de lângă Nola.

Din păcate, „trucurile” ilegale făcute de către șoferii de camion, în special străini, sunt reale și din ce în ce mai multe în Italia.

Celor două echipe de agenți prezente în cadrul operațiunii de control nu le-a scăpat niciun camion care utiliza astfel de “trucuri”. O parte din ilegalități au fost descoperite cu ajutorul unui software care a permis descoperirea tahografelor digitale manipulate.

VEZI ȘI: Skoda a ales Scania G 340 pe gaz pentru a reduce emisiile de cabon

Desigur, modul în care este facută această alterare, denotă faptul că managerii companiilor de transport știu de ea, ba chiar mai mult nde atât, o impun. Astfel, prin intermediul acestor metode “neortodoxe” le permit șoferilor să conducă chiar și câte două programe consecutive.

O crimă, având în vedere că atât șoferilor de camion cât și celorlalți participanți la trafic le este pusă viața în pericol.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button