Zeci de mii de camioane și autocare trase pe dreapta în Polonia din cauza COVID-19

Zeci de mii de camioane și autocare trase pe dreapta în Polonia din cauza COVID-19
35.000 de camioane care transportă bunuri și alte 14.000 de autocare sunt trase pe dreapta în Polonia. Acest lucru a venit ca urmare a pandemiei de coronavirus Covid-19.

Dacă în Europa, doar anumite sectoare sunt grav afectate de deciziile autorităților, în Polonia, toate subdiviziunile transportatorilor se află în repaus din cauza pandemiei de coronavirus.

Zeci de mii de camioane și autocare trase pe dreapta în Polonia din cauza COVID-19

„Situația este dramatică. Transportul internațional de pasageri a înregistrat o scădere dramatică de 90% în ultimele trei luni. Problema afectează și transportul internațional de bunuri și în particular cabotajul”, a declarat Andrzej Adamczyk, ministrul Transporturilor din Polonia.

În 2019, cabotajul a ajuns la 17.897 de milioane de tone-kilometri. Cele mai importante țări în care transportatorii polonezi efectuau transport național sunt Germania și Franța, însă situațiile cauzate de COVID-19 au dus la realizarea unor activități restrânse.

„14.000 de autocare sunt efectiv oprite în parcări. Piața de turism cu China a căzut complet și era una dintre cele mai importante surse de venit. Apoi, toate celelalte au urmat un declin. Nu mai există excursii, conferințe și peliranje”, a declrat Rafal Janczuk, președintele Asociației Poloneze a transportatorilor de persoane.

VEZI ȘI:  Danemarca a inițiat o derogare temporară pentru o parte din normele privind timpii de condus și odihnă

Transportul de bunuri din și înspre Italia a scăzut în ultimele săptămâni cu 40%, iar în prezent, transportatorii se tem de faliment. Una dintre asociațiile de transport are în componență peste 4.000 de companii cu circa 400.000 de șoferi angajați. Iar în cazul în care criza economică va lovi puternic în transport, se așteaptă ca oamenii să fie împinși către alte sectoare.

Lunea trecută, Polonia a introdus o serie de verificări pentru toate autocarele care vin din Germania și Cehia. Pentru moment, camioanele sunt scutite de aceste verificări suplimentare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.