Camioane

ZF a dezvoltat un sistem electric de propulsie pentru camioanele ușoare din Japonia

Producătorul de componente auto ZF a anunțat că a dezvoltat un sistem electric de propulsie pentru camioanele ușoare (până la 7.5 tone) din Japonia.

Acest sistem poartă numele de CeTrax Lite și a fost gândit special pentru nevoile pieței din Japonia. Conform oficialilor ZF, produsul a fost dezvoltat de centrul din Japonia cu aportul unor specialiști din cadrul diviziei din Germania.

ZF a dezvoltat un sistem electric de propulsie pentru camioanele ușoare din Japonia

Sistemul este alcătuit dintr-un motor electric, un sistem de transfer al puterii și un sistem de răcire destinat vehiculelor comerciale ușoare de până în 7.5 tone.

„Partea interesantă a acestui sistem este aceea că poate fi integrat chiar și pe actualele modele cu motoare cu combustie internă, ceea ce înseamnă că acestea pot fi transformate în vehicule electrice fără modificări majore”, a declarat Robert Seidler, directorul departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul ZF Japonia.

„Sistemul și-a dovedit calitățile și consturile de utilizare reduse pe vehiculele de pasageri”, a completat oficialul ZF.

VEZI ȘI: Scania S580 T, cel de-al 12-lea proiect special al olandezilor de la Vlastuin

Pentru vehiculele comerciale ușoare, motorul electric dezvoltat de ZF oferă 150 kW și 380 Nm, lucru care se traduce prin performanțe asemănătoare cu cele ale vehiculele echipate cu motoare cu cobustie internă.

Emisiile zero și zgomotul redus fac ca noul sistem electric de propulsie să satisfacă toate cerințele impuse de operatorii de flote și de producătorii de vehicule comerciale ușoare din Japonia.

Operatorii de flote au nevoie ca mașinile lor să facă livrări 24/24 în zone rezidențiale, iar zgomotul redus face dintr-un sistem electric de propulsie un partener ideal.

Din aceeași categorie...

Back to top button