ȘtiriTransport 4.0

ZF a lansat un pachet digital dedicat vehiculelor comerciale ușoare

ZF a anunțat lansarea unui pachet digital pentru gestionarea parcului auto, conceput pentru a eficientiza exploatarea și a crește siguranța în segmentul vehiculelor comerciale ușoare.

Noua soluție software de la ZF include și soluțiile de tracking prin care administratorii de flote pot urmări fiecare vehicul din flota de vehicule comerciale ușoare pentru a trimite clienților informații în timp real despre transport și ora de sosire.

ZF a lansat un pachet digital dedicat vehiculelor comerciale ușoare

De asemenea, șoferul primește și el în timp real informații despre rută, situații din trafic și configurări ale traseului în funcție de factori precum locații de încărcare/descărcare, puncte de alimentare sau puncte de livrare. Astfel, fiecare cursă este eficientizată la maximum, ceea ce înseamnă o reducere de combustibil și economie de timp.

În centrul acestei platforme se află aplicația pentru șoferi TX-Flex de la Transics. Prin intermediul acestei aplicații, de tipul One-Stop-Shop, se pot administra tot ceea ce ține de livrări precum semnături electronice, fotografii care să confirme livrarea, coduri de bare și orice alte detalii care sunt utile clienților, managerilor de flote sau administratorilor de parcuri logistice.

Pentru a ajuta la gestionarea costurilor legate de combustibil și pentru a eficientiza consumul, ZF oferă în această suită de soluții digitale pentru administrarea parcului de vehicule comerciale ușoare posibilitatea de a urmări în timp real consumul de combustibil al fiecărui vehicul din flotă și de analiza eficiența pe rutele parcurse.

VEZI ȘI: A intrat în vigoare acordul ADR 2021, care aduce noutăți privind transportul de baterii

Astfel, managerii de flotă pot folosi, în funcție de rute, vehiculele cele mai eficiente, pot găsi cele mai bune și ieftine soluții de alimentare, aplicația afișând și prețurile la combustibili în benzinăriile aflate pe traseu. De asemenea, aplicația semnalizează automat creșteri ale consumului de combustibil în timpul exploatării vehiculului.

Aplicația notifică administratorul flotei dacă șoferul are schimbări ale stilului de condus, dacă respectă sau nu viteza limită legală și orice alte abateri de la traseu.

Și pentru șoferi aplicația vine cu măsuri care contribuie la îmbunătățirea siguranței. În cabină este montat un buton de panică ce poate fi acționat de șofer în caz de pericol, iar sistemul de pornire al mașinii este configurat să funcționeze doar după ce șoferul introduce în sistem datele corecte de logare și parola.

Din aceeași categorie...

Back to top button