ZF a dezvoltat un sistem electric special pentru autobetoniere

ZF a dezvoltat un sistem electric special pentru autobetoniere
Grupul ZF, producător de componente auto și subansamble, a prezentat la Bauma 2019 un sistem electric special pentru autobetoniere.

În ultimii ani, populația a crescut rapid la nivel global, iar mulți dintre locuitorii planetei aleg viața la orașe. În aceste condiții, sectorul construcțiilor se dezvoltă și mai rapid, iar poluarea existentă cauzată de aceste lucrări crește și ea odată cu cererea.

ZF a dezvoltat un sistem electric special pentru autobetoniere

Pentru a scădea emisiile și în acest sector, ZF, producătorul german de componente auto și subansable, a pregătit un sistem electric dezvoltat exclusiv pentru autobetoniere.

Proiectul celor de la ZF face parte din planul Next Generation Mobility care vizează modificări consistente la nivel legal, social și tehnologic. Nemții se vor axa în perioada următoare pe dezvoltarea de tehnologii care cresc siguranța, care sunt autonome, mult mai confortabile, au emisii zero și sunt mai economice.

Unul dintre punctele principale o constituie electrificarea, iar autobetoniera cu sisteme electrice pregătite de ZF face parte din acest plan.

Prototipul poartă numele de CMe ECOMIX Electric Mixer Drive și integrează un pachet de baterii care să țină în viață motorul electric care acționează mixerul. Autobetonierele clasice mențin betonul activ printr-un sistem hidraulic conectat la motorul cu ardere internă.

VEZI ȘI: Au început testele pe primii 5 kilometri de autostradă electrificată din Germania

Dar sistemul pregătit de ZF va putea face acest lucru cu motorul cu ardere internă oprit, întrucât motorul electric va acționa mixerul cu ajutorul energiei din baterii.

În plus, oficialii ZF spun că sistem electric pregătit de aceștia este mult mai compact decât versiunile clasice, ceea ce înseamnă că sunt necesare mai puține piese în mișcare și un spațiu mai mic pentru instalarea acestora.

Sistemul a trecut cu brio de o serie de teste, iar în perioada următoare va fi instalat pe o serie de vehicule de serie. Un alt punct forte al acestui sistem electric pentru mixere îl constituie nivelul redus de zgomot comparat cu cel al unei autobetoniere cu mixer angrenat de motorul cu ardere internă.

Follow #infotrucker