ZF a produs jumătate de milion axe spate cu sistem activ de control

ZF a produs jumătate de milion axe spate cu sistem activ de control

Cu sistemul AKC (Active Kinematics Control), ZF oferă producătorilor de autmobile la nivel mondial o siguranță sportivă, dinamică și confort. Iar noua bornă atinsă de compania ZF în ceea ce privește volumul axelor spate cu sistem activ de control subliniază faptul că producătorii de echipamente au încredere în soluția companiei.

ZF a atins pragul de jumătate de milion în doar șase ani de la debutul producției.

„500.000 de astfel de sisteme reprezintă o adevărate realizare și, în același timp, o confirmare a faptului că tehnologia ZF este una de încredere. Atât producătorii, cât și clienții finali din întreaga lume se așteaptă la o siguranță sporită, dinamică și confort. Acestea sunt calitățile cu care axa spate cu sistem activ de control iese în evidență”, a declarat Peter Holdmann, șeful diviziei de tehnologie din cadrul ZF.

VEZI ȘI: „Bătaie” pe un loc de parcare între un camion Kamaz și un Lamborghini Huracán de drift

SIstemul de control AKC oferă avantaje semnificative atât în situații critice de șofat, cât și în timpul frânării. În acest moment, un număr mare de producători auto includ acest sistem pe vehiculele lor. Tehnologia este potrivită pentru toate tipurile de acționare, de la motoare convenționale cu combustie internă, la hibride sau vehicule pur electrice.

La viteze mici, axa spate cu sistem activ de control va mișca roțile de pe puntea spate în sensul opus celor de pe puntea față. Astfel, cercul de bracaj va fi redus. La viteze ceva mai mari, unghiul roților de pe puntea spate va fi îndreptat în aceeași direcție cu cel al roților de pe puntea față. Astfel, se obține manevrabilitate sporită în timpul virajelor abordate cu rapiditate.

ZF furnizează sistemul AKC în două versiuni. Cea mai simplă dintre acestea a fost dezvoltată pentru mașinile sport și mizează pe câte un actuator poziționat pe fiecare roată. Cea de-a doua versiune oferă un sistem central de reglare care controlează cele două roți de pe puntea spate. Acesta din urmă se adresează vehiculelor de dimensiuni mai mari.

„În prezent, aproximativ 1.000 de exemplare AKC sunt produse zilnic. Pentru a satisface cererea de pe piață planificăăm o creștere considerabilă a capacității de producție în următorii ani”, a declarat unul dintre oficialii ZF.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.