ZF a semnat acordul definitiv pentru cumpărarea WABCO

ZF a semnat acordul definitiv pentru cumpărarea WABCO
ZF Friedrichshafen AG a anunțat că a fost semnat acordul definitiv pentru cumpărarea grupului american WABCO.

ZF este unul dintre liderii global în ceea ce privește tehnologiile și totodată este un furnizor de sisteme de mobilitate la nivelul vehiculelor de pasageri, vehiculelor comerciale și industria de tehologie.

ZF a semnat acordul definitiv pentru cumpărarea WABCO

Conform analiștilor, tranzacția ar urma să fie încheiată la începutul anului 2020, iar pachetul de acțiuni se ridică la suma de aproximativ 7 miliarde de dolari.

În urma acestei decizii strategice, ZF și WABCO vor genera un furnizor global de servicii integrate la nivelul vehiculelor comerciale.

„Credem că împreună cu WABCO vom deveni lideri în ceea ce privește dezvoltarea de servicii de siguranță pentru vehiculele comerciale”, a declarat Wolf-Henning Scheider, CEO-ul ZF.

WABCO este un lider global în ceea ce privește furnizarea de sisteme de control pentru frânare, tehnologii și servicii menite să îmbunătățească siguranța și eficiența, și conectivitate la nivelul vehiculelor comerciale.

VEZI ȘI: Elvețienii de la smARTec mizează pe două MAN TGE echipate cu tracțiune integrală

Grupul american s-a făcut remarcat pentru furnizarea serviciilor integrate de sisteme de frânare și control al stabilității, suspnesii pneumatice, controlul automat al transmisiilor, aerodinamică și servicii de gestionarea flotelor. Compania din SUA are în componență 16.000 de angajați în 40 de state.

„Prin această acțiune vom reuși să devenim un grup-lider capabil să ofere tehnologie pentru dezvoltarea viitorului autonom, eficient și conectat. Avem o istorie lungă de colaborări de succes alături de ZF”, a declarat Jacques Esculier, președinte și CEO al WABCO.

Follow #infotrucker