Tehnologie

ZF devine furnizor complet de sisteme de transport autonom

ZF își extinde gama de produse și servicii pentru sisteme de transport autonom cu vehicule electrice. Grupul nu va oferi doar vehiculele, ci și serviciile necesare pentru planificarea, implementarea, operarea, întreținerea și repararea sistemelor autonome de transport de pasageri.

ZF își direcționează oferta către municipalitățile și operatorii care își doresc noi opțiuni de mobilitate. Vehiculele pentru navetă ZF pot rezolva multe probleme de trafic, transportând persoane din punctul A în punctul B mai rapid și cu mai puține emisii decât autoturismele. În plus, vehiculele pot facilita conexiunea dintre zonele rurale și centrele urbane.

ZF devine furnizor complet de sisteme de transport autonom

Potrivit OECD, traficul urban este responsabil pentru 40% dintre emisiile generate la nivel mondial de transportul de pasageri. Nevoile de mobilitate vor crește și mai mult în anii viitori, odată cu creșterea numărului de locuitori din orașe. Astfel, pe lângă electrificare, este nevoie și de noi concepte de mobilitate pentru a atinge obiectivele climatice.

O soluție este transportul autonom de pasageri. La Congresul ITS de la Hamburg, ZF arată că această soluție a devenit mai accesibilă și mai atractivă pentru municipalități. În afara vehiculelor electrice autonome, oferite din 2019, ZF furnizează acum și serviciile necesare.

VEZI ȘI: ZF eWorX, gamă de prize de putere electrice pentru vehicule fără emisii

Actuala generație de vehicule de navetă poate funcționa pe rute separate. Cu următoarea generație, ZF va putea acoperi mai multe aplicații, datorită posibilității de a participa în traficul urban general.

Această a doua generație de vehicule autonome va fi dezvoltată de ZF în parteneriat cu DB Regio AG, liderul pieței de transport de pasageri din Germania.

Potrivit estimărilor DB Regio, peste 30.000 de vehicule autonome de transport pasageri vor fi necesare în Germania până în 2035, pentru a îndeplini nevoile de deplasare locală.

Din aceeași categorie...

Back to top button