ȘtiriTehnologie

ZF Group pregătește o serie de tehnologii pentru orașele inteligente ale viitorului

ZF Group este unul dintre producătorii de piese auto care investește constant în tehnologiile noi și încearcă să ofere alternative care să se muleze pe așteptările viitorului.

De aceea, ZF Group pregătește câteva programe și proiecte ale viitorului gândite pentru orașele inteligente ale viitorului: transport cu emisii zero, siguranță sporită și transport public smart.

ZF Group pregătește o serie de tehnologii pentru orașele inteligente ale viitorului

Pentru a demonstra direcția pe care oficialii ZF o plănuiesc, compania a făcut o serie de demonstrații în cadrul summit-ului UITP s-a desfășurat la Stockholm.

Pentru început, ZF propune un sistem electric de propulsie care poate fi adaptat diverselor cerințe din piață. Numele său este CeTrax și este alcătuit din două motoare electice.

Ținta principală a celor de la ZF o reprezintă autobuzele.

Cea de-a doua soluție în materie de mobilitate electrică se numește AxTrax AVE și este o axă electrică care poate fi instalată și pe vehiculele mai vechi. Până în acest moment, produsul a fost ales de nenumărate ori de diverse companii și a demonstrat că poate fi utilizat fără probleme.

Așa cum era normal, ZF oferă și un pachet complet CeTrax și AxTrax AVE care poate fi montat și care transformă un vehicul cu combustie internă într-un vehicul 100% verde.

VEZI ȘI: Poliția germană intensifică controalele radar la camioane în regiunea Franconia

Managementul flotei poate părea una dintre cele mai complicate meserii, dar cu ajutorul sistemelor de la ZF, lucrurile pot fi ușurate serios.

Pentru această perioadă de tranziție, ZF oferă platforma comună Openmatics gândită pentru flotele mixte (autobuze cu motoare cu combustie internă și vehicule electrice). Sistemul comunică continuu cu vehiculele și oferă informații în timp real celui care gestionează glota.

De asemenea, software-ul EcoLife oferă propune o mentenanță preventivă a transmisiilor, astfel încât să nu existe timpi morți sau probleme la nivelul flotei de autobuze. Pentru autocare, ZF a pregătit TraXon, un sistem asemănător cu cel amintit mai sus, pe care producătorul plănuiește să-l introducă în scurt timp și pe vehiculele comerciale.

În viitor, vehiculele vor deveni autonome, iar acestea au nevoie de tehnologii foarte moderne pentru a funcționa. De aceea, ZF a pregătit un pachet complex de camere video, radare, senzori și lidare care să ofere tot pachetul hardware pentru producătorii care vor să dezvolte în segmetnul vehiculelor autonome.

Așa cum era de așteptat, ZF oferă și un computer central de analiză denumit ProAI RoboThink menit să devină centrul de comandă al viitoarelor vehicule autonome.

Din aceeași categorie...

Back to top button