Bus

ZF Health Check crește disponibilitatea autobuzelor

ZF Health Check le permite utilizatorilor de autobuze cu transmisii automate ZF un plan de mentenanță adecvat, evitând vizitele inutile în atelierul de service.

ZF Health Check este special adaptat pentru transmisia automată ZF EcoLife, folosită de operatorii din întreaga lume în autobuzele urbane și pentru servicii regulate. Soluția utilizează numeroasele date înregistrate de senzorii din transmisie în timpul operării vehiculului, precum turația motorului, treapta de viteză, temperatura și presiunea uleiului.

ZF Health Check crește disponibilitatea autobuzelor

Aceste date sunt transferate frecvent over-the-air către un serviciu dedicat de analiză în ZF Cloud. Datele sunt transformate apoi în recomandări utile de acțiune pentru operatorii de autobuze și atelierele lor de service.

De exemplu, operatorul poate utiliza în cel mai bun mod durata de viață a uleiului de transmisie, deoarece uleiul nu este schimbat la un kilometraj predefinit, ci în funcție de starea sa. Autobuzul ajunge astfel mai rar în service și timpul de disponibilitate crește.

VEZI ȘI: ZF a lansat a doua generație a transmisiei EcoLife CoachLine

Chiar și când autobuzul trebuie să ajungă în service, timpul de imobilizare este minimizat prin procurarea în avans a pieselor de schimb necesare. Timpul necesar pentru manoperă poate fi de asemenea mai bine plănuit. Iar dacă atelierul propriu al companiei de transport nu poate găsi defectul, operatorul de flotă poate apela la experți externi și să le ofere acces la portalul Health Check.

Un alt avantaj este că operatorii de flote primesc avertismente timpurii despre defecțiunile iminente, deoarece acestea nu apar de obicei brusc, ci pot fi anticipate de semne precum schimbările de temperatură și presiune a uleiului.

ZF Health Check este disponibil imediat pentru utilizatorii soluției telematice ZF Bus Connect Premium. ZF plănuiește în prezent integrarea altor componente în Health Check.

Din aceeași categorie...

Back to top button