Tehnologie

ZF își unește forțele cu Embotech pentru automatizarea transportului de marfă

ZF a cumpărat 25% din acțiunile dezvoltatorului de software de luare a deciziilor Embotech, intrând într-un parteneriat strategic cu compania elvețiană pentru dezvoltarea de sisteme de condus autonom.

Cele două companii vor dezvolta o soluție scalabilă și fiabilă de transport autonom în incinte închise. Printre aplicațiile posibile se numără transportul în interiorul centrelor logistice, porturi, aeroporturi, mine, operațiuni agricole și depouri de autobuze.

ZF își unește forțele cu Embotech pentru automatizarea transportului de marfă

Un alt proiect comun este dezvoltarea unui sistem inteligent de control predictiv al vitezei de croazieră, care va lua în calcul valorile de trafic, semnele rutiere și topografia traseului.

Parteneriatul va accelera dezvoltarea de soluții automatizate pentru incinte cu acces restricționat, inițial pentru Europa, iar apoi pentru întreaga lume. Cele două companii vor pune la dispoziția clienților o platformă software completă, care va utiliza vehicule electrificate, autonome și conectate, o infrastructură cu funcții inteligente și soluții software inteligente.

VEZI ȘI: ZF devine furnizor complet de sisteme de transport autonom

”Aplicațiile pentru zonele cu acces restricționat pot oferi deja valoare adăugată clienților finali, fie că vorbim de producători de vehicule, companii de logistică ce transferă containere de la o fabrică la un port sau o companie minieră care acoperă distanțe mari cu camioane autonome”, a declarat Andreas Kyrtatos, CEO al Embotech.

Parteneriatul va combina software-ul Embotech de luare a deciziilor cu expertiza ZF în senzori, control electronic și acționare, pentru a dezvolta vehicule comerciale autonome de nivelul 4, inclusiv platforma tehnologică deschisă de condus autonom.

Ca parte a colaborării, ZF a investit în Embotech și va primi un loc în Consiliul de Administrație al companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button