Siguranta

OnGuardMAX, cel mai avansat sistem de frânare automată ZF pentru vehicule comerciale

Primii clienți sunt doi producători majori de camioane din China.

ZF lansează OnGuardMAX, cel mai avansat sistem de frânare automată de urgență al său. Sistemul detectează autonom, clasifică și reacționează la vehicule staționare și în mișcare, motociclete, biciclete și pietoni.

ZF pregătește producția de volum a sistemului de frânare de urgență OnGuardMAX, care va fi instalat din acest an pe două noi modele de camioane din China. Integrarea sofisticată a datelor provenite de la camera de ultimă generație și senzorul radar ajută sistemul să detecteze autonom, să clasifice și să reacționeze la vehicule în mișcare și staționare, motociclete și biciclete.

OnGuardMAX, cel mai avansat sistem de frânare automată ZF pentru vehicule comerciale

Sistemul avertizează șoferul de pericolul unei coliziuni, iar, dacă este necesar, poate opri complet vehiculul. Detectarea avansată a obiectelor și capabilitățile de frânare autonomă permite sistemului ZF să ajute și la evitarea sau atenuarea accidentelor care implică pietoni.

”Comenzile actuale și începutul producției de serie în China demonstrează capacitatea extinsă a grupului ZF după achiziția WABCO. OnGuardMAX consolidează statutul de lider tehnologic al ZF în soluțiile de asistență pentru șofer și condus autonom pentru vehicule comerciale”, a declarat Wilhelm Rehm, membru în Consiliul de Administrație al ZF responsabil pentru vehicule comerciale și industriale.

Informațiile provenite de la senzorul radar avansat și camera de înaltă rezoluție cu două lentile este analizată de un modul performant de procesare a imaginii. Acesta este controlat de un software ZF care, dacă este necesar, activează autonom și sistemul de frânare ZF.

VEZI ȘI: Scania propune un pachet de siguranță, pentru monitorizarea unghiurilor moarte

Sistemul detectează precis camioane, turisme, motociclete și biciclete și avertizează șoferul de pericolul unei coliziuni. Dacă șoferul nu ia măsurile de evitare necesare, OnGuardMAX inițiază autonom frânarea de urgență de la viteze de până la 80 km/h și poate opri complet vehiculul pentru a preveni impactul.

În orașe, sistemul poate identifica pietonii și poate opri vehiculul de la viteze de 20 km/h pentru a ajuta la prevenirea coliziunilor. OnGuardMAX oferă și alte sisteme de asistență, inclusiv LDW (Lane Departure Warning) și ACC (Adaptive Cruise Control).

OnGuardMAX, cel mai avansat sistem de frânare automată ZF pentru vehicule comerciale

Din aceeași categorie...

Back to top button