IAATehnologie

ZF prezintă soluții de transport autonom de Nivel 4 la IAA 2022

Divizia Commercial Vehicle Solutions (CVS) a ZF va prezenta la IAA Transportation 2022 cele mai noi tehnologii de automatizare și transport autonom.

Printre acestea se numără următoarea generație a soluției de control automatizat al șasiului Autonomous Driving Open Platform Technology (ADOPT). Platforma leagă software-ul de șofer virtual cu sistemele de acționare, prin intermediul unor interfețe standardizate dezvoltate conform standardelor din industria automotive.

ZF prezintă soluții de transport autonom de Nivel 4 la IAA 2022

Cu capabilități de condus autonom, ADOPT traduce instrucțiunile de condus în comenzi de control pentru deplasarea sigură a vehiculului. Versiunea ADOPT 2.0 este potrivită pentru automatizarea transporturilor în spații închise, iar ADOPT 3.0 pentru transport pe autostradă între două puncte fixe.

Portofoliul ZF merge de la componente și sisteme de control pentru șasiul vehiculelor autonome de nivelul 4, senzori și computere de înaltă performanță până la tehnologii digitale și de conectivitate. Aducând aceste capabilități la un loc, ZF poate oferi clienților o soluție completă la cheie care poate fi integrată flexibil în vehiculele producătorilor.

VEZI ȘI: Scania plug-in hibrid echipat cu macara de Manjot Environnement

ZF a făcut o demonstrație de condus autonom de nivelul 4 cu un vehicul echipat cu o cutie de viteze ZF, sistem OptiRide de control electronic al suspensiei pneumatice, a treia generație EBS și software-ul ADOPT 3.0. Combinația a arătat un control înalt al stabilității chiar și pe drumuri ude sau pe suprafețe cu aderențe inegale, la viteze de până la 80 km/h.

ZF a făcut de asemenea o demonstrație cu un cap tractor fără șofer pentru mutarea semiremorcilor într-o incintă închisă. Echipat cu sistemul de direcție ZF ReAX, OptiRide ECAS, EBS 3, Fail Operation Braking System și Fail-Safe Park Brake, vehiculul a făcut manevre fără șofer, precum parcări și cuplări la viteze de până la 20 km/h, cu ajutorul software-ului ADOPT 2.0.

Din aceeași categorie...

Back to top button