Siguranta

ZF propune un sistem pentru monitorizarea unghiului mort la camioane

ZF, unul dintre grupurile specializate în dezvoltarea de sisteme de siguranță și tehnologii din domeniul vehiculelor comerciale, a pregătit un nou sistem destinat camioanelor.

Acesta ar urma să transforme șofatul în interiorul orașelor într-o muncă mai ușoară mulțumită unui asistent care monitorizează unghirile moarte.

ZF propune un sistem pentru monitorizarea unghiului mort la camioane

Un lucru care întotdeauna le-a dat bătăi de cap șoferilor de camioane îl reprezintă vizbilitatea în partea din dreapta a cabinei atunci când urmează să vireze la dreapta pe un drum mai îngust.

În acea zonă a camionului se pot afla bicicliști sau pietoni pe care șoferul nu îi poate observa din cauza unghiului mort format.

Dar cu noul sistem pregătit de ZF, această problemă ar urma să dispară. Șoferul va primi un semnal sonor în momentul în care un pieton sau un biciclist se apropie de unghiul mort.

Cei care vor opta și pentru sistemul Side Vision Assist vor putea primi chiar și imagini live cu utilizatorul drumului aflat în acea zonă a camionului. O altă funcție importantă care ar putea fi conectată cu acest sistem se numește Emergency Braking.

VEZI ȘI: Un inside despre cum ar putea arăta camionul viitorului în viziunea Mercedes-Benz

În cazul în care șoferul nu mai este capabil să preia comenzile camionului din diverse motive de sănătate, sistemul va putea controla direcția și frâna pentru a opri complet camionul pe partea dreapta a drumului.

Iar acest lucru îl va putea face cu ajutorul sistemului care monitorizează unghiul mort din partea dreaptă a cabinei. Mai mult decât atât, o astfel de tehnologie (frânarea automată în caz de probleme de sănătate) ar putea deschide noi orizonturi în ceea ce privește conducerea autonomă.

Din aceeași categorie...

Back to top button