ȘtiriTop News

Calendarul de limitare a traficului de camioane din Tirol, în prima parte a lui 2023

Landul austriac Tirol a anunțat zilele de limitare a traficului de camioane din prima parte a lui 2023. Vor fi în total 24 de zile, cu 3 mai mult decât în aceeași perioadă din 2022.

Calendarul zilelor de limitare din perioada ianuarie-iunie 2023 poate fi găsit aici. Potrivit guvernului landului Tirol, în afară de cele 24 de zile, alte restricții ar putea fi introduse din cauza lucrărilor, accidentelor sau stării vremii.

Calendarul de limitare a traficului de camioane din Tirol, în prima parte a lui 2023

În zilele de limitare a traficului, austriecii lasă doar aproximativ 300 de camioane pe oră să treacă de granița cu Germania de la Kufstein/Kiefersfelden, principala rută dintre Germania și Italia.

VEZI ȘI: Polonia extinde programul de condus al șoferilor, până la 30 septembrie

”Cu zilele de limitare evităm aglomerarea drumurilor pentru a garanta fluența și siguranța traficului. Continuăm să apelăm la această măsură pentru ca drumurile să nu fie complet blocate în zilele aglomerate. Măsura este justificată și de statistici, care arată o creștere a numărului de camioane față de 2019”, a explicat Günther Platter, guvernatorul landului Tirol.

În 2022, Austria a programat 38 de zile de limitare a traficului de camioane în Tirol. Dintre acestea, 13 mai sunt planificate până la finalul anului.

Din aceeași categorie...

Back to top button