Știri

Italia: Zonele în care anvelopele de iarnă și lanțurile sunt obligatorii

Administratorul rețelei de drumuri și autostrăzi din Italia (Anas) din subordinea Ministerului Transporturilor impune începând cu 15 noiembrie 2015, obligația prezenței anvelopelor de iarnă sau a lanțurilor la bordul vehiculelor pe unele drumuri de munte din Italia.

Zonele deja afectate de măsura luată de administratorul drumurilor și autostrăzilor naționale din Italia sunt Valle d’Aosta, Lombardia, Emilia Romagna și Toscana. Începând cu duminică, 15.11.2015, această măsura va intra în vigoare și în alte zone ale rețelei naționale de autostrăzi, care sunt predispuse la formarea de gheață sau depuneri de zăpadă pe carosabil.

Regiunea Valle d’Aosta
Începând cu 15 octombrie 2015, anvelopele de iarnă și lanțurile la bordul vehiculelor pe secțiuni de drumuri național acoperit de zăpadă sau polei au devenit obligatorii. Conform unui comunicat Anas, măsura este valabilă de la 15 octombrie 2015 până la 15 aprilie 2016, pentru toate autovehiculele, cu excepția vehiculelor cu două roți și motocicletelor. Traseele ce se supun acestei măsuri sunt: drumul național 26 Valle d`Aosta de la km 48,250 (Pont St. Martin) al km 156,360 (La Thuile), drumul național 26 direcția Valle d`Aosta, de la km 0 (Prè Saint Didier) la km 9,580 (Courmayeur), drumul național 27 Gran San Bernardo, de la km 4,200 (Aosta) la km 33,910 (Saint Rhemy en Bossess) și drumul național 27 Variante di Gignod, de la km 0 la km 2,187. Obligativitatea anvelopelor de iarnă sau a lanțurilor este semnalizată prin semne rutiere corespunzătoare, și este valabilă chiar și în afara perioadelor indicate, în cazul apariției ninsorii sau a poleiului. Ordinul este emis în conformitate cu reglementările în vigoare ale Codului Rutier din Italia.

Italia: Zonele în care anvelopele de iarnă și lanțurile sunt obligatorii

Regiunea Lombardia
Anas informează că începând cu 1 noiembrie 2015, toate autovehiculele sunt obligate să fie echipate cu anvelope de iarnă sau să aibă la bord lanțuri de zăpadă pe mai multe drumuri naționale din regiunea Lombardia, cu risc crescut de ninsoare sau formare a gheții în timpul sezonului de iarnă. În special, măsura este în vigoare pe drumul național 42, de la km 105.980 (Berzo Demo) la 118,700 km (Edolo), pe autostrada 591, de la km 2.200 km la km 5.400 și pe întreaga lungime a drumul național 39. Informații despre drumurile naționale ce intră sub incidența acestei măsuri pot fi descărcate de aici.

Regiunea Toscana
Anas reamintește că, începând cu 1 noiembrie 2015, este obligatorie echiparea vehiculelor cu anvelope de iarnă sau prezența lanțurilor la bordul vehiculelor în regiunea Toscana, în zonele cu risc mai mare de ninsoare sau formare de polei. Măsura se referă la întreaga lungime a drumul național E45 între intersecțiile San Giustino (133.755 km), la limita cu Umbria, și Canili (168.698 km), la granița cu Emilia Romagna, în provincia Arezzo. Intreaga rețea de drumuri naționale din regiunea Toscana poate fi descărcată de aici.

Regiunea Emilia Romagna
Începând cu 1 noiembrie 2015, în regiunea Emilia Romagna este obligatorie echiparea vehiculelor cu anvelope de iarnă sau prezența lanțurilor la bord, pe drumurile cele mai expuse riscului de ninsoare sau formarea de gheață. Printre drumurile naționale afectate se numără 3a SS „Tiberina” (E45), între intersecțiile Canili (162.698 km) și Sarsina Nord (195,000 km). Mai multe informații despre intreaga rețea de drumuri ce intră sub incidența acesei legi puteți descărca de aici.

Ca de fiecare dată, infoTrucker vă recomandă să fiți prudenți atunci când de conducere în condiții de iarnă, și să vă informați din timp de evoluția situației traficului în timp real pe ruta pe care urmează să circulați, folosind site-ul www.stradeanas.it sau aplicația de mobil „GO Anas Plus”, disponibilă în App Store și Google Play”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button