Știri

Zvonuri: Doar șoferii cu certificat Covid vor putea încărca și descărca în Germania

Germania va introduce obligativitatea unui Certificat Covid la serviciu, dar, spre deosebire de regulile din Italia și Austria, nu vor fi excepții pentru șoferii de camion.

Germania se pregătește să introducă reguli foarte restrictive privind accesul la serviciu, care se va face doar pe baza unui Certificat Covid care să ateste vaccinarea, vindecarea sau testarea.

Zvonuri: Doar șoferii cu certificat Covid vor putea încărca și descărca în Germania

Aceste informații au fost prezentate de presa germană, dar circulă și printre șoferii de camion polonezi, lansate de asociația de transport și logistică TLP. Potrivit zvonurilor, noile reguli se vor aplica de miercuri, 24 noiembrie.

Regula ”3G” se va aplica și șoferilor de camion, inclusiv celor angajați la companii din străinătate care vor să încarce sau descarce în Germania, chiar și în cazul în care contactele cu alți angajați sunt foarte scurte. Aceasta este marea deosebire față de regulamentele similare din Italia (care nu se aplică șoferilor străini, dacă nu participă la operațiunile de încărcare sau descărcare) sau Austria (care permite două ieșiri din cabină, de maxim 15 minute fiecare).

VEZI ȘI: Noul catalog de amenzi rutiere din Germania

Testele antigen vor fi valabile 24 de ore, iar cele PCR pentru 48 de ore. Șoferii și ceilalți angajați nu vor putea să se autotesteze, această metodă fiind considerată nesigură. Vaccinarea sau trecerea prin boală trebuie confirmate cu un certificat.

Potrivit acelorași informații, companiile care nu vor verifica respectarea noilor reguli vor fi amendate cu până la 25.000 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button